Als je Behind Bars in Utrecht gevonden hebt in de Hamburgerstraat – je loopt er namelijk zo aan voorbij – heb je even het gevoel dat je de jaren zestig binnenloopt: de donkerbruine chesterfield bank, gestoffeerde stoelen en het schemerige licht, zouden je kunnen herinneren (voor de kenners) aan een café in de serie Mad Men rond de jaren ‘60.

Een café waar je – als de bank bezet is – rustig een plaatsje kunt nemen aan de met rijen flessen en cocktailaccessoires beklede bar. Want om hier het juiste drankje te bestellen, moet je er wel even goed voor gaan zitten.

BEHIND BARS UTRECHT
BEHIND BARS UTRECHT:

Behind Bars beschikt over een uniek assortiment, maar is het meest bekend dankzij de enorme voorraad Japanse whisky’s, waarvan sommigen zo zeldzaam omdat ze niet meer gemaakt worden. Aan de samenstelling van de gasten is dan ook duidelijk te zien, dat deze liefhebbers weten waarom ze hier zijn. Het zijn kenners, en ze komen voor een goed glas cognac of een bijzondere cocktail. Voor een simpel biertje of een makkelijke gin tonic moet je ergens anders zijn.

HIGH-END COCKTAILS IN WOONKAMER-SFEER

Als het barpersoneel van Behind Bars geen cocktails staan te shaken, zijn ze hun kunsten aan het vertonen tijdens cocktailwedstrijden, of geven ze een proeverij of workshop. Zo maak je tijdens The Classics kennis met alle klassiekers, van een caipirinha en cosmopolitan, tot een daiquiri, margarita en mojito. Maar ook kun je leren hoe je met een zwaard een fles bubbels openmaakt. Pas deze trucs vervolgens nonchalant toe tijdens een feestje met je vrienden, en je bent voor de rest van de avond verzekerd van high-fives.

Behind Bars Cocktail (Behind Bars Cocktailbar)
Hamburgerstraat 14, Utrecht
behindbarscocktailbar.com

Deel artikel

Meer handige tips

Vind hotels
via: Booking.com

Vind goedkope vliegtickets
via Booking.com, Cheaptickets

Boek tours & attracties
Via: GetYourGuide.nl, Viator

Vind goedkope vakanties
Via: VakantieDiscounter

Vind int. treintickets
via NSinternationaal.nl

Vind hostels
via Hostelworld

Boek een cruisereis
via Cruisereizen

Vind een huurauto
via verschillende aanbieders