Op een voormalig sportcomplex in Amsterdam Noord hebben een aantal voedselproducenten een bijzonder terrein ingericht: NoordOogst. Binnen dit stadslandbouwproject vervult restaurant Pof de rol van ‘bijkeuken’ waarbij ze nauw samenwerken met de directe buren. 

Vlak voor Pof ligt een fijn grasveld, een wijngaard en een natuurspeeltuin en daarnaast lopen de varkentjes in de modder en lopen de kippen op het veld.

POF AMSTERDAM: PROEF LOKALE BIEREN, WIJNEN EN GERECHTEN IN EEN GROENE OMGEVING

De keuken richt zicht op ambachtelijke kooktechnieken waarbij ‘poffen’ centraal staat. Dit gebeurt in een speciaal daarvoor ontworpen oven van Mibrasa. Tijdens het poffen worden de producten op hoge temperatuur in eigen schil gegaard zonder water of olie toe te voegen. Hierdoor blijven voedingsstoffen behouden en ontstaat een bijzondere smaakbeleving. 

Naast poffen, doen ze ook aan stoven, brouwen, pekelen en wecken, vaak in samenwerking met de buren van NoordOogst. 

MENU POF AMSTERDAM: FOCUS OP LOKALE ONDERNEMERS

De kaart is in de basis vegetarisch, met veel veganistische opties. En serveren ze een aantal niet-industriële vleesgerechten van de Buitengewone Varkens buren. Naast een focus op lokaal geproduceerd voedsel, vinden ze het bij Pof belangrijk dat er leuke dingen gebeuren. Zo ondersteunen zij de natuurmarkt, onderhouden ze het terrein en de natuurspeeltuin en organiseren ze wandelingen, workshops en live-optredens voor de gasten.

Pof Amsterdam
Meteorenweg 272, Amsterdam
pofamsterdam.nl

Deel deze tips:

VIND DE LEUKSTE HOTSPOTS EN TIPS IN:

Mega handige linkjes

Boek je via onderstaande links dan support je ons zonder dat jij extra kosten maakt. Win-win! Bedankt ♥️

Vind hotels
via Booking.com

Vind goedkope vliegtickets
via Booking.com

Boek tours & excursies
via GetYourGuide.nl, Booking.com

Vind int. treintickets
via NSinternationaal.nl

Vind een huurauto
via verschillende aanbieders