Restaurant Bennies Amsterdam zit gevestigd aan de Helicopterstraat 28 in het upcoming Schinkel District. Je verwacht in deze buurt geen restaurants, maar gelukkig komen daar steeds meer leuke hotspots bij.

Dat deze buurt upcoming zou worden hadden eigenaren chef Rick Swinkels en compagnon Isidoor van Esch al ver van te voren begrepen. Samen hadden zij ooit het idee om een Brabantse cafetaria te open, maar dat idee werd uiteindelijk pop-up restaurant Bennies.

Na twee succesvolle edities van pop-up restaurant Bennies Amsterdam in het Schinkel District droomde zij van een vaste locatie op dezelfde plek. Die droom is nu werkelijkheid geworden, want Bennies Amsterdam mag nu permanent in het Schinkel District blijven.

Interieur restaurant Bennies
Restaurant Bennies

Interieur is een mix van vintage & modern

Het industriële pand waar ooit een cateringbedrijf gevestigd zat, is flink onder handen genomen en heeft daarmee een ware metamorfose gemaakt. Het restaurant heeft nog steeds een industriële uitstraling, maar daar is in samenwerking met Studio Elèn Letort een eigentijdse draai aan gegeven.

Het unieke interieur bij Bennies Amsterdam is een mix van vintage designklassiekers en moderne ontwerpen. Zo staat er een zwarte De Sede bank in de hoek, Dirk van der Kooij stoelen aan de chefs table en een grote Jan des Bouvrie tafel in het midden.

 In de keuken van chroom worden gerechten gemaakt, maar in de gele keuken verse koffie. Een vinylbar in het midden van de zaak en houten speakers aan het plafond zorgen voor een karakteristiek rauw randje dat aanvoelt als thuis.

Bennies Amsterdam
Bennies Amsterdam-02
Chef Rick Swinkels en Isidoor van Esch

Menu Bennies Amsterdam

Bij Bennies Amsterdam kan je 7 dagen per week terecht voor lunch of een diner, maar ook voor een borrel. Tijdens de lunch serveren ze belegde brioche sandwiches met bijvoorbeeld carpaccio van tonijn of een roerei met comté.

In de avond is er een à la carte menu met als credo ‘Keep it simple’. Zo staat er een mini frikandellen speciaal op het menu met een knipoog naar de Brabantste-cafeteria-droom. Het verschil is de smaak: alsof die een Michelinster heeft gekregen. Een bord met clams, zeekraal en stukjes worst bovenop een sausje van biermayo en Brabants bier smaakten zo lekker dat we met een stokbrood het bord hebben leeg gedipt.

Menu Bennies Amsterdam
Menu Bennies Amsterdam
Menu Bennies Amsterdam

Verder zijn de Bennies Tuna Carpaccio met ingelegde ui en de Iberico (350gr.), overgoten met mosterdmayonaise en croutons, aan te bevelen. Nog ruimte voor een dessert? Bestel dan de cheesecake met Amarena kersen, want deze cheesecake is het beste dessert dat wij in tijden hebben gegeten.

Op de wijnkaart staat een uitgebreide selectie wijnen van kleine wijnboerderijen, waar het personeel je over kan adviseren. Favoriet was de Seckinger Blanc de Noir: een rode wijn die je drinkt als een witte wijn (mindfuck). Geen zin in wijn? Dan maken ze met alle liefde cocktails, zoals bijvoorbeeld een paloma.

Kortom, Bennies Amsterdam staat garant voor een laidback sfeertje. Het personeel is aardig, de vibe is fijn en nu gelukkig een blijvertje! Als je een leuk restaurant in Amsterdam Zuid zoekt, zet dan Bennies Amsterdam op je lijstje!

Bennies
Helicopterstraat 28, Amsterdam
benniesrestaurant.nl

Deel artikel

Meer handige tips

Vind hotels
via: Booking.com

Vind goedkope vliegtickets
via Booking.com, Cheaptickets

Boek tours & attracties
Via: GetYourGuide.nl, Viator

Vind goedkope vakanties
Via: VakantieDiscounter

Vind int. treintickets
via NSinternationaal.nl

Vind hostels
via Hostelworld

Boek een cruisereis
via Cruisereizen

Vind een huurauto
via verschillende aanbieders