De Pulitzer’s Bar in Amsterdamzit gevestigd aan een van de mooiste grachten, de Keizersgracht. De bar zit in het prachtige Pulitzer Hotel. Het vijfsterren hotel bestaat uit vijfentwintig samengevoegde zeventiende-eeuwse grachtenpanden en is onlangs volledig gerenoveerd. In een van deze prachtige panden vind je de Pulitzer’s Bar, een stijlvolle hotelbar waar de charmante heren en dames van Pulitzer uitstekende cocktails serveren.

Modern en traditioneel design komen samen bij het Pulitzer Hotel en bij de elegante bar, maar ook bij het toprestaurant Janzs wat zich ook in het complex bevindt. Voor even waan je je in de sferen van de gouden eeuw, vol charmante kooplieden en prachtige jonkvrouwen in een welvarend Amsterdam.

Zodra je binnenkomt voelt het vertrouwd, warm en geborgen aan. Vanuit de immense ramen heb je prachtig uitzicht over de grachtengordel en het passerend publiek. Door het donkere interieur voel je een zekere vorm van anonimiteit en een veilige afstand van de dagelijkse sleur. Het publiek bestaat uit een mix van hotelgasten, zakenlui en Amsterdammers, hetgeen de bar een soort internationale allure geeft. Plof relaxed neer op een van de lederen fauteuils of neem juist plaats aan de enorme bar waar je de bartenders van dichtbij aan het werk kan zien.

PULITZER'S BAR AMSTERDAM: IN STIJL GENIETEN VAN DE LEKKERSTE COCKTAILS AAN DE KEIZERSGRACHT
PULITZER'S BAR AMSTERDAM

COCKTAIL SHAKEN BIJ PULITZER’S BAR

Het is altijd leuk om een kijkje te nemen in de wereld van het cocktailshaken en daarom namen we plaats aan de bar. De kaart is bescheiden, maar des te sterker qua inhoud. Op advies van de bartenders besloten we om voor twee van de signature drinks te gaan: de Pulitzer Old Fashioned en de Pisco Sour. Naast ‘smaak’ staat ook beleving centraal bij Pulitzer. Zo werd één van de cocktails geschonken op een bedje van stro om nog meer zintuigen te prikkelen. Deze geur riep gelijk talloze jeugdherinneringen op, wat leuke anekdotes opleverden. Elke cocktail heeft ook zijn eigen verhaal wat het enthousiaste personeel met liefde aan je verteld..

Na drie waanzinnige cocktails liepen we enigszins giechelend de bar uit. Eenmaal buiten drong het gauw tot ons door dat we weer terug in de twintigste eeuw waren.

TIP: Naast cocktails schenkt de bar ook een uitgebreid assortiment sterk, bier en wijn. Waarbij je ook nog een lekker typisch Amsterdams borrelhapje, zoals bitterballen, of een lichte maaltijd kunt bestellen.

Website: pulitzersbar.nl
Adres: Keizersgracht 234

Deel deze tips:

Founder van Hotspotjes waarop ik de leukste hotspots in kaart breng om deze vervolgens met jullie te delen. Van restaurant, winkel en bar, tot de tofste clubs en festivals!