Op het Overhoeksplein, vlak naast de onlangs geopende A’DAM Toren, kan je straks de ingang vinden van de club in de vorm van een hydraulisch luik. Shelter zal een capaciteit hebben van rond de 700 bezoekers.

De club kenmerkt zich door een krachtig en divers muzikaal programma. Daarnaast onderscheidt Shelter zich door de aandacht die besteed is aan het geluidssysteem en het design en toepassing van het interieur.

Shelter is een onafhankelijk onderdeel van de Toren, en heeft volledige vrijheid in haar creatieve en muzikale visie en richting.

SHELTER TWEEDE HUIS VOOR TRADITIONELE EN HEDENDAAGSE HOUSE EN TECHNO

Voor ADE heeft Shelter een programma van vier nachten uitgestippeld waarin een eigenzinnige selectie aan artiesten voorbij zal komen. De internationale openingsavond op donderdag 20 oktober is in handen van bejubeld platenkenner Jackmaster. Voor deze Jackmaster & Numbers Present Mastermix ADE avond heeft de Schotse maestro niet de minste collega’s uitgenodigd. Zo zijn die avond lokale helden Tom Trago, De Sluwe Vos en William Djoko, én Jack’s jeugdvriend Jasper James te horen. Ster van de avond is Moodymann, de enigmatische verschijning uit de cradle van de dance: Detroit.

“EIGENZINNIGE SELECTIE
ARTIESTEN”

Op vrijdag 21 oktober komt het iconische Rotterdamse platenlabel Clone Records naar Shelter toe voor een showcase met vijf vormgevers van hun sound. Niet te missen die avond is het Motor City electro geluid van DJ Stingray. Daarnaast bestaat de line up uit Serge, oprichter en het brein achter het instituut uit de Maasstad, en hechte Clone familieleden I-F en Legowelt. De Canadese Project Pablo rondt het lijstje af.

Zaterdag zal het Madrileense techno label Semantica hun tienjarig bestaan in Shelter vieren met een showcase bestaande uit de Belgische Peter van Hoesen, een artiest die al jarenlang furore maakt met zijn aangrijpende, duistere technogeluid. Marco Shuttle, label baas Svreca en SHLTR zullen de drijvende kracht zijn achter deze avond. De absolute hoofdact is echter Voices From The Lake, het Italiaanse live techno duo bestaande uit levende legende Donato Dozzy en vaste compagnon Neel.

Nadat de club opgewarmd is door een nog geheime lokale artiest zal op zondag 23 oktober de Nederlandse techno veteraan Joris Voorn de avond leiden met een extended DJ set.

Wij als die-hard fans van techno en het bezoeken van underground clubs i.o.a Berlijn, kunnen daarom ook niet wachten tot deze rauwe aanwinst zijn deuren, of beter gezegd luik, opent aan het IJ.

Website: shelteramsterdam.nl
Adres: Overhoeksplein 3

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Deel deze tips

Founder van Hotspotjes waarop ik de leukste hotspots in kaart breng om deze vervolgens met jullie te delen. Van restaurant, winkel en bar, tot de tofste clubs en festivals!