Relaxte ontbijtstek, lunchroom, restaurant, borrelcafé: Buurten is typisch zo’n plek waar je op ieder moment van de dag terecht kunt. Je kunt er ‘s ochtends binnenvallen voor een kop koffie en de krant, snel of juist uitgebreid lunchen, werken, vergaderen, loungen, borrelen, dineren of op het ruime terras neerstrijken. Overdag is Buurten uitermate populair bij jonge hippe ouders, gezien de speelhoek en de aparte kinderkaart, maar in de avond verandert dit buurtcafé in een borrelplek waar groepen vrienden op afkomen voor een avondje speciaalbier met borrelhapjes.

BUURTEN UTRECHT: RELAXED HUISKAMERCAFÉ MET FRANSE ACCENTEN
BUURTEN UTRECHT: RELAXED HUISKAMERCAFÉ MET FRANSE ACCENTEN

Van gehaktbal tot oesters tot salad bowl tot burger: de menukaart van Buurten is zo gevarieerd als zijn gasten. Maar verwacht geen gekke uitspattingen (behalve die oesters dan – we like); juist als je trek hebt in kroketten op brood, een tosti, een uitsmijter of een entrecote ben je bij Buurten aan het juiste adres.

En dat is precies waar de gasten op afkomen. Want Buurten zit – zeker in het weekend en tijdens de vakanties – tjokkievol. De sfeer is er ongedwongen en huiselijk, en het personeel is bijzonder vriendelijk. Niks geen gestress of overhaast keuzes moeten maken van de menukaart, fijn!

BUURTEN UTRECHT: RELAXED HUISKAMERCAFÉ MET FRANSE ACCENTEN
BUURTEN UTRECHT: RELAXED HUISKAMERCAFÉ MET FRANSE ACCENTEN

BUURTEN IS EEN CAFÉ VOOR ONTBIJT, LUNCH, DINER & BORREL

Hoewel Buurten qua interieur van alles wat heeft, springen de Franse details in het oog: de lange glimmende bar met spotjes, de goud omrande ronde tafeltjes, de Franse café stoeltjes met rode zitting en de prachtige belle epoque plafonniere. Gelukkig is de indeling hier lekker ruim en kun je je kont gewoon keren (in tegenstelling tot bij menig Frans café) of de krant met een wijds gebaar openslaan aan de grote leestafel.

Het is nu nog iets te fris, maar we kunnen niet wachten totdat de eerste zonnestralen zich weer aandienen en we ons kunnen settelen op één van de vele loungebanken op het terras van Buurten. Wijntje erbij, borrelplank voor je neus, gezicht in de zon en gaan! Daar gaan we vast naar uitkijken. En mocht deze vestiging in Utrecht Oost iets te ver uit de richting liggen, dan is er ook nog een Buurten in de Fabriek in de oude Cereolfabriek.

Buurten
Burgemeester Reigerstraat 61, Utrecht
kombuurten.nl

Deel deze tips:

Auteur bij Hotspotjes waarbij ik Utrecht vertegenwoordig en de leukste hotspots in kaart breng.