Vorige week waren wij bij de exclusieve opening van het nieuwste pareltje in de Beurs van Berlage in Amsterdam, namelijk Bistro Berlage. Bij deze bistro nieuwe stijl kan je terecht voor lunch en diner gestoken in een klassiek Nederlands jasje.

De uitstraling van deze hotspot is sjiek, authentiek met overal monumentale elementen die worden gecombineerd met een moderne uitstraling. In het midden van de zaak bevindt zich een enorme bar waar je terecht kunt voor wijn, bier of lekkere cocktails. Prima plek dus om je vrijmibo te starten hier op het Beursplein.

Het interieur is ontwikkeld in samenwerking met Rein Rambaldo van De Horeca Fabriek, ook bekend van hotspot Mama Kelly in Den Haag en het net geopende Mama Kelly in Amsterdam.

KLASSIEKERS MET EEN NEDERLANDS RANDJE

Bij Bistro Berlage zie je veel monumentale elementen die verwijzen naar het heden en het verleden. Zo ook op de muur mooie betegelde schilderijen die hier naar verwijzen. De blauwe kleur die in deze schilderen zijn verwerkt, komen terug in het meubilair.

De grote eilandbar met koperen schubben nodigt uit voor borrelen en biedt deels ruimte voor eten aan de bar. De combinatie van hoge en lage zitjes en ronde en vierkante tafels zorgt voor een dynamisch karakter. In het voorjaar wordt het nieuwe terras van Bistro Berlage gelanceerd als onderdeel van het nieuwe Beursplein.

Op de menukaart staan eigentijdse klassiekers met een eigen signatuur die associëren met de rijke geschiedenis van het beursgebouw en haar plaats in Amsterdam. De ingrediënten zijn dagvers en worden met zorg en aandacht bereid. Veel producten komen van lokale bodem zoals het brood van Bakkerij Mama, de kaas van Fromagerie Kef, vlees van Lindenhoff en Wild van Wild en worsten van Brandt en Levie.

Naast mooie vlees- en visgerechten, denk een dry aged runderlende met rode wijnjus en frites of een rode poonfilet met peterseliewortel mousseline, spinazie en saus van Zeeuwse mosselen, serveert Bistro Berlage ook een aantal smaakvolle vegetarische gerechten. “Bij veel restaurants is vega een bijzaak, terwijl je er hartstikke leuke dingen mee kunt doen. Het is een belangrijke markt; mensen eten bewuster en het aantal flexitariërs is enorm toegenomen”, aldus de chef-kok. Zo staat op het lunchmenu een gepofte bietjessalade met pruim, Hollandse geiten- en schapenkaas, veenbessen en walnoot en op de dinerkaart geroosterde bloemkool met aardpeer, gerookte amandel, brokkelkaas en prei-as olie.

Mocht je in de buurt zijn van de Beurs van Berlage of wandel je over het Damrak. Neem dean zeker een kijkje bij deze nieuwe aanwinst aan het Beursplein!

Bistro Berlage
Beursplein 1, Amsterdam 
bistroberlage.nl

Deel deze tips:

VIND DE LEUKSTE HOTSPOTS EN TIPS IN:

Mega handige linkjes

Boek je via onderstaande links dan support je ons zonder dat jij extra kosten maakt. Win-win! Bedankt ♥️

Vind hotels
via Booking.com

Vind goedkope vliegtickets
via Booking.com

Boek tours & excursies
via GetYourGuide.nl, Booking.com

Vind int. treintickets
via NSinternationaal.nl

Vind een huurauto
via verschillende aanbieders