Er hangt een rustige en cozy vibe bij Spijslokaal Pernikkel: zodra je binnenkomt doet de sfeer gemoedelijk aan. Je komt binnen in een mooie ruimte met eettafeltjes en rechts een grote bar. Het pand is groot en licht. Iets wat je vanaf de buitenkant niet verwacht.

Door de verschillende hoekjes en trappetjes zijn er meerdere ruimtes gecreëerd waardoor er gezellige zitjes ontstaan. Hier kun je sfeervol tafelen of lekker op een bank hangen met een koffie of een drankje.

De eigenaren van Spijslokaal Pernikkel hebben de inrichting helemaal zelf bedacht. Ze hebben er duidelijk feeling voor. Het is hipsterachtig, maar vrijwel iedereen zal zich hier thuis voelen! Veel meubels hebben hier een tweede leven gekregen: oude schoolstoeltjes, kastjes en zelf de verlichting. Bijna alles wat er staat is tweedehands ingekocht of opgeknapt. Het jaren zestig gevoel komt een beetje omhoog. Is dat vanwege het gebruik van de vele bruintinten en houtsoorten? Planten en groen vind je hier overal terug. De gele banken en de originele gekleurde prints op de muren knallen er daardoor extra uit.

EENVOUDIG MAAR GOED ETEN BIJ PERNIKKEL GRONINGEN

Wij komen langs op een woensdagavond en Pernikkel zit helemaal bomvol. We krijgen gratis een fles water en een stuk cake bij de thee. Daar houden we van! Het eten zelf is eenvoudig en goed geprijsd. Je kan terecht voor ontbijt, lunch en diner. De kaart is beperkt maar wel origineel: wentelteefjes als ontbijt, broodje met haring-bietjes salade voor lunch of een zoete aardappelburger als diner. Het menu is afwisselend en voor iedereen wat wils, de kaart veranderd wekelijks. Zo worden de gasten iedere keer weer verrast met nieuwe en verse producten. Ze proberen zoveel mogelijk zelf te maken en gebruik te maken van onbewerkte producten.

Om te borrelen is Pernikkel zeker een leuke plek. De sympathieke bediening helpt je graag met het kiezen van de juiste wijn of bier. Vergeet hierbij zeker niet de borrelplank te bestellen. Geen simpele blokjes kaas of een bakje nootjes maar een flinke plank met veel lekkers. Wij zijn fan! Treat yourself!

Restaurant Pernikkel
Aweg 2, Groningen 
pernikkel.nl

Deel deze tips:

Founder van Hotspotjes waarop ik de leukste hotspots in kaart breng om deze vervolgens met jullie te delen. Van restaurant, winkel en bar, tot de tofste clubs en festivals!