Heb je zin in een avontuur? Bezoek dan Phantasialand in Duitsland en overnacht in hotel Charles Lindbergh bij Phantasialand, niet ver over de grens. Dit themapark, met meer dan 40 verschillende attracties en shows, is verdeeld in zes verschillende themawerelden. Bij alle thema’s is met veel aandacht aan het kleinste detail gedacht.

Zo wandel je door ‘Deep in Afrika’ in een exotische jungle van palmen en in ‘China Town’ tussen traditionele pagodes, die niet van echt te onderscheiden zijn. Waar het in ‘Mexico’ voelt alsof je in een écht Mexicaans dorpje bent beland, zo draait het gebied van ‘Fantasy’ om het fictieve volk van de Wuzen. De laatste aanwinst ‘Rookburgh’ brengt je terug in de tijd en laat je ervaren hoe het is om echt te kunnen vliegen.

Elk thema beschikt over restaurants die aansluiten bij het thema. Geen saaie restaurants, maar stuk voor stuk unieke hotspots met een tof interieur en gerechten op de kaart die je niet in een ander themapark zult vinden.

CHECK-IN EN OVERNACHT(EN) BIJ HOTEL CHARLES LINDBERGH

Phantasialand heeft drie unieke themahotels, die volledig in lijn zijn met het desbetreffende themagebied. Elk hotel is gevestigd direct aan het park, waarvan hotel Charles Lindbergh het enige hotel ter wereld is dat zich écht midden in een themawereld bevindt  Dit waanzinnige gave hotel sluit met alles perfect aan op het industriële Rookburgh.

Je boekt voor een verblijf een ‘explorer pakket’ dat garant staat voor een groot avontuur midden in Rookburgh. Het pakket bestaat uit een lidmaatschap van de ‘Explorer Society’, waarmee de toegangspoorten speciaal voor jou opengaan.

Bij de check-in word je door de crew ingecheckt met je bagage en krijg je meer uitleg over je verblijf als explorer. Je slaapt in één van de 106 aeronautencabines, die verdeeld zijn over vijf gates op zes verschillende etages, waar ook het uitzichtplatform zich bevindt met een panorama-uitzicht over Rookburgh.
Check-in Hotel Charles Lindbergh in Rookburgh Phantasialand
PHANTASIALAND - Hotel Charles Lindbergh - Hotspotjes

SLAPEN ALS EEN AEARONAUT MIDDEN IN ROOKBURGH

Je slaapt hier niet in gewone hotelkamer, maar in een ronde vliegtuigcabine ingericht met hout, leer, koper, die volledig aansluit op het industriële Rookburgh thema. Deze cabine is van alle gemakken voorzien. Zoals een eigen bed, badkamer en tv en direct zicht op de spectaculaire F.L.Y.

Je moet dus niet gek opkijken als je ineens mensen voorbij ziet vliegen (én gillen) langs de ramen of onder en boven de verschillende etages, want je zit er echt middenin.

Vanuit Charles Lindbergh heb je twee dagen direct toegang tot het park en krijg je een speciaal Charles Lindbergh ticket om via een speciale ingang (zonder rij) zelf in de F.L.Y. te mogen vliegen.

Kamer Hotel Charles Lindbergh in Rookburgh Phantasialand
Check-in Hotel Charles Lindbergh in Rookburgh en F.L.Y. Phantasialand
PHANTASIALAND - Rookburgh en F.L.Y. - Hotspotjes -1

DE INDUSTRIËLE STRATEN VAN ROOKBURGH

Rookburgh is een weerspiegeling van een Duitse industriële arbeidersstad uit de beginjaren 20. Met veel metalen buizen, gebonk van machines, witte rook die uit straten en schoorstenen komt en mysterieuze verlichting die de straten van deze stad verlichten. In deze steampunk-achtige setting beleven bezoekers spannende avonturen.

Zo bevindt zich in het hart van Rookburgh de F.L.Y.: ‘s werelds eerste én langste flying launch coaster. Hier komt je droom om zelf te kunnen vliegen uit. Emily’s Schokoladewerkstatt zit er voor de chocolate addicts, bij Kohleschipper bestel je lekkere verse sandwiches en bij Hotel Charles Lindbergh kun je avontuurlijk overnachten.

PHANTASIALAND - Rookburgh en F.L.Y. - Hotspotjes -1
PHANTASIALAND - Rookburgh en F.L.Y. - Hotspotjes -1

DINER, ONTBIJT, CRAFTBIER(EN) OF COCKTAILS

Wat ook inclusief is, is een uitgebreid ontbijtbuffet met overnight oats, verse fruitsalades, roerei en versgebakken brood in restaurant Uhrwerk.

In de avond kun je in hetzelfde restaurant terecht voor een 3 gangen-diner, wat ook onderdeel is van je exclusieve pakket. Verwacht een uitgebreide keuze aan gerechten zoals poké bowls, steakburgers met handgesneden friet en huisgemaakte dipjes of een bord vol met lekkere pasta.

PHANTASIALAND - Rookburgh en F.L.Y. - Hotspotjes -1
PHANTASIALAND - Rookburgh en F.L.Y. - Hotspotjes -1
PHANTASIALAND - Rookburgh restaurant Uhrwerk - Hotspotjes -1
PHANTASIALAND - Restaurant Uhrwerk - Rookburgh

ROKERIGE COCKTAILS MET FRUIT EN IJS

Na je eten kun je terecht om je dorst te lessen bij Bar 1919, die alleen voor de explorer van Charles Lindberg toegankelijk is. Verwacht een industriële bar waar je terecht kunt voor verschillende bieren van de talloze taps.

Drink aan de industriële bar één van de 15 speciaal bieren op tap of ga voor een signature cocktail, waaronder een grote bowl die je met twee personen kunt delen. Deze vullen ze met fruit en droogijs en kun je drinken nadat de mysterieuze mist is verdwenen.

Aan de bar kun alle ins and outs lezen in de speciale krant over Rookburgh, terecht voor darts of voor een potje biljarten. In de avond, als het park gesloten is, blijft Rookburgh voor jou open en kun je wandelen door het industriële gebied om ook de sfeer in het donker te ervaren.

PHANTASIALAND - Rookburgh bar 1919 - Hotspotjes -1
PHANTASIALAND - Bar 1919 Charles Lindbergh Rookburgh
PHANTASIALAND - Bar 1919 Charles Lindbergh Rookburgh
PHANTASIALAND - Rookburgh en F.L.Y. - Hotspotjes -1

Rookburgh staat garant voor een uniek verblijf in het themapark van Phantasialand, waarbij je adrenaline kicks keer op keer worden aangevuld. Naast toegang tot Rookburgh, heb je uiteraard ook toegang tot de rest van het themapark om de andere thema’s uit te proberen.

Phantasialand besteedt veel aandacht aan haar aspecten, dat het voor ons een waar hotspot paradijs is gebleken. Onze toffe videoreel kun je hier bekijken!

Hotel Charles Lindbergh (Rookburgh) Phantasialand
Berggeiststraße 31-41, Brühl
phantasialand.de

Deel deze tips:

VIND DE LEUKSTE HOTSPOTS EN TIPS IN:

Mega handige linkjes

Boek je via onderstaande links dan support je ons zonder dat jij extra kosten maakt. Win-win! Bedankt ♥️

Vind hotels
via Booking.com

Vind goedkope vliegtickets
via Booking.com

Boek tours & excursies
via GetYourGuide.nl, Booking.com

Vind int. treintickets
via NSinternationaal.nl

Vind een huurauto
via verschillende aanbieders