Een fietsliefhebber hoef je niet eens zo zeer te zijn om hier binnen te willen stappen. Dit wil je gewoon beleven! Fietscafé Spaak in Groningen staat voor koffie en koers. En goede koffie dat hebben ze zeker. Maar ook leuke fietstochten. Geweldige combinatie dus, en zeer geliefd in Groningen als fietsstad. Wij konden een bezoekje niet laten en we nemen je mee.

Toen wij aankwamen, verzamelde er net een groep wielrenners voor de deur om een tocht te maken. Eerst even ontspannen met een kop koffie. Een relaxte sfeertje dus. Bij binnenkomst zie je het meteen: de combi van fietsen en lunchroom. Je kan je racefiets gewoon binnen zetten of even beneden de werkplaats in rijden als dat nodig is. De ruimte is verdeeld in een lunchroom en een fietsenzaak. Voor in de zaak staat een mooie koffiebar en helemaal achterin staat de keuken. De oude bakstenen wand is echt een eyecatcher. Kleine details doen het hem, de lampen gemaakt van wielen en de krijttekening achter de bar. Allemaal in het teken van de tweewieler. Niet overdreven maar op een stijlvolle manier. 

SPAAK IN GRONINGEN IS EEN CYCLINGCAFE ÉN LUNCHROOM IN ÉÉN

De eigenaren begonnen met z’n 2’en maar inmiddels hebben ze een vaste kok in de arm genomen. En die menu kaart is niet mis! De taarten die uitgestald staan op de bar wil je gewoon proeven. Wij gingen heen voor een goede lunch. De club sandwich en de tosti was onze favoriet. Naast fietsen is koffie een passie van de eigenaren, en dat is te merken. Koffie brengt samen vertellen ze, een sociale interactie.

Tegelijkertijd kan je de mooiste wielerverhalen uitwisselen. Wat een leuke vrolijke tent is dit. Een vermakelijke zaak. Een broodje eten met een heerlijke koffie, en je tegelijkertijd verbazen over alle wielrenners die zo binnen komen wandelen met fiets en al. Vervolgens neer ploffen om hetzelfde te doen als wij, bijkomen en genieten!

TIP: Regelmatig worden er fietstochten (ook wel Spaakrit) georganiseerd. Via Facebook is alles bij te houden.

Fietscafé Spaak
Oude Boteringestraat 66, Groningen
spaak.cc

Deel deze tips:

VIND DE LEUKSTE HOTSPOTS EN TIPS IN:

Mega handige linkjes

Boek je via onderstaande links dan support je ons zonder dat jij extra kosten maakt. Win-win! Bedankt ♥️

Vind hotels
via Booking.com

Vind goedkope vliegtickets
via Booking.com

Boek tours & excursies
via GetYourGuide.nl, Booking.com

Vind int. treintickets
via NSinternationaal.nl

Vind een huurauto
via verschillende aanbieders