Spring Cafe Brasserie Amsterdam is dé place to be als je uitgebreid wil lunchen in Amsterdam Oost. Spring Cafe Brasserie is gevestigd in het 5-sterren Pillows Grand Boutique Hotel Maurits at the Park, waar ook fine-dining restaurant VanOost en rooftop Fitz’s Bar gevestigd zit. Het restaurant is te bereiken via het park waar je via het grote zonnige terras — met zicht op het groene park — naar binnen loopt.

Zodra je naar binnen loopt, voel je dan ook direct een ontspannen sfeer. Het interieur heeft lichte kleuren, meubels zijn van hout en een boom staat midden in het restaurant. De zaak is licht door de grote ramen die tevens uitzicht geven op de tuin. Hierdoor voelt Spring Cafe Brasserie fris en uitnodigend aan om lang te tafelen.

Het interieurdesign is ontworpen door Paul Linse van Studio Linse. Ook bekend van het Rijks Restaurant en het Royal Opera House in London. Ze geven met de naam van de brasserie een knipoog naar architect Jan Bernard Springer, die het gebouw in 1909 heeft ontworpen.

Spring Cafe Brasserie Amsterdam - Hotspotjes.nl-6
Spring Cafe Brasserie Amsterdam - Hotspotjes.nl-3

Spring menu: all-day dining naast het Oosterpark

Op het menu bij Spring Cafe Brasserie Amsterdam staan Frans-Italiaans geïnspireerde gerechten die onder leiding van de Italiaanse chef Luigi di Benedetto worden geserveerd. Luigi heeft voor Spring Cafe Brasserie bij verschillende Michelin restaurants in Tokyo, Londen en Frankrijk gewerkt — o.a. met sterrenchefs Marcellin Marc en Thomas Keller — en creëert nu culinaire creaties in de keuken bij Spring Cafe Brasserie.

Wat we bestelden? Als starter een burrata met een mix van heirloom tomaten, coeur de boeuf en een vers shotje gazpacho met basilicum als garnering. Onze salade niçoise bestond uit een frisse combinatie van tonijn, groente en een gekookt eitje, met een lopende eidooier.

Ons hoofdgerecht bestond uit een heerlijk gegrilde kip met een crème van doperwten en spekjes, waarbij Chef Luigi persoonlijk het sausje over het gerecht uitschonk. De zeebrasem met mosselen en een romige saffraansaus was ons tweede hoofdgerecht.

Lunchen Spring Cafe Brasserie Amsterdam - Hotspotjes.nl-2
Menu Spring Cafe Brasserie Amsterdam - Hotspotjes.nl-4
Cocktails Spring Cafe Brasserie Amsterdam - Hotspotjes.nl-5

Lang tafelen bij Spring Cafe Brasserie Amsterdam

Ons hoofdgerecht bestond uit een heerlijk gegrilde kip met een crème van doperwten en spekjes, waarbij Chef Luigi persoonlijk het sausje over het gerecht uitschonk. De zeebrasem met mosselen en een romige saffraansaus was ons tweede hoofdgerecht.

Niet alleen smaken alle gerechten fantastisch, ze worden ook prachtig gepresenteerd. Bij Spring Cafe Brasserie kom je niet om vlug van tafel te vliegen, maar om jezelf echt in de watten te laten leggen en lekker van het eten te genieten. Ruimte voor een dessert? Bestel dan de Tarte Tatin, voorzien van dunne laagjes appel en fris yoghurtijs die je met elkaar kan delen.

Geen trek, maar zin in een borrel? Dan kun je bij Spring Cafe Brasserie ook terecht voor bijzondere cocktails, gin tonics en een uitgebreide wijnselectie met passende bites.

Spring Cafe Brasserie Amsterdam
Mauritskade 61, Amsterdam
springcafebrasserie.com

Deel artikel

Meer handige tips

Vind hotels
via: Booking.com

Vind goedkope vliegtickets
via Booking.com, Cheaptickets

Boek tours & attracties
Via: GetYourGuide.nl, Viator

Vind goedkope vakanties
Via: VakantieDiscounter

Vind int. treintickets
via NSinternationaal.nl

Vind hostels
via Hostelworld

Boek een cruisereis
via Cruisereizen

Vind een huurauto
via verschillende aanbieders