Gelegen aan de rand van De Negen Straatjes zit The Hoxton gevestigd. Een prachtig urban hotel verspreid over vijf grachtenpanden die dateren uit de 17e eeuw. Dit is het derde hotel in de Hoxton-serie en het eerste pand dat zich buiten Londen bevindt. Zeker de moeite waard om hier je ogen ‘s morgens te openen!

Loop binnen in een gezellige setting met mooie banken en fauteuils en een prachtige bar om een cocktailtje te nippen. Bij de check-in staan enthousiaste personeelsleden je op te wachten om je in te checken in één van de 111 boutique kamers.

De kamers bij The Hoxton zijn verdeeld in verschillende categorieën. Zo heb je de Shoebox (kleinste kamer), Cosy (standaard), Roomy (aller grootste) en drie Concept Rooms die weer nét een tikkie anders zijn. Het maakt echt niet uit welke kamer je hier boekt, want alle kamers zijn geweldig om te verblijven.

THE HOXTON AMSTERDAM:
THE HOXTON AMSTERDAM:

De slaapkamers zijn ontworpen in samenwerking met een lokaal interieurdesigner en dat is te zien: de geschiedenis van de panden wordt gecombineerd met een modern tintje. Alle kamers zijn voorzien een koperen kroonluchter, klassiek houten visgraat vloer en op maat gemaakte spiegels.

Zowel voor de harde werkers als luxepoezen is er een plekje in The Hoxton: in sommige kamers zie je de originele balken, monumentale plafonds, dubbele douches en een prachtig uitzicht over de grachten. Ondanks de 111 kamers die verdeeld zijn over vijf verdiepingen, voelt het van binnen warm en vertrouwd.

THE HOXTON AMSTERDAM:
THE HOXTON AMSTERDAM:
THE HOXTON AMSTERDAM:
THE HOXTON AMSTERDAM:

COCKTAILS NIPPEN EN DROMEN BIJ THE HOXTON

Mocht je nou teveel cocktails aan de bar hebben lopen nippen, dan biedt het hotel een snooze late check-out (€10,- p/u). Super chill als je de hangover nog niet de baas bent en nog wat langer wilt blijven liggen.

In de ochtend geniet je bij Lotti’s tegenover de check-in van een heerlijk ontbijt. Geen grote eter in de ochtend? Bij je check-in ontvang je een papieren zakje. Als je die aan je deur hangt voor het slapen gaan, hangt er de volgende ochtend alsnog een klein ontbijtje met juice, granola yoghurt en banaan aan je deur! Zo hoef je niet met een lege maag de stad te verkennen.

The Hoxton
Herengracht 255, Amsterdam 
thehoxton.com

Deel deze tips:

Founder van Hotspotjes waarop ik de leukste hotspots in kaart breng om deze vervolgens met jullie te delen. Van restaurant, winkel en bar, tot de tofste clubs en festivals!