In de monumentale Van Nelle Fabriek in Rotterdam zit Black Smoke in een voormalig bedrijfsbrandweerkazerne gevestigd. De zaak is ruim 1.100 vierkante meter (160 zitplaatsen) groot en heeft een royaal terras (200 zitplaatsen). Daarmee mag Black Smoke zich het grootste open vuur BBQ-restaurant van Nederland noemen. Het BBQ-restaurant brengt een ode aan het koken op open vuur.

Bij Black Smoke Rotterdam komen BBQ-culturen uit alle windstreken bijeen in één uniek BBQ-restaurant, gevestigd op een eveneens unieke locatie. De missie van de oprichters is om met Black Smoke Rotterdam gasten de veelzijdigheid van koken op open (houtgestookt) vuur in al zijn facetten te laten proeven én te laten beleven op een voor Nederlandse begrippen ongekende wijze. ‘Next level BBQ’, zoals de founders het noemen.

BLACK SMOKE ROTTERDAM: VLEES WALHALLA IN DE VAN NELLE FABRIEK
BLACK SMOKE ROTTERDAM: VLEES WALHALLA IN DE VAN NELLE FABRIEK

Spectaculair is ook de chefs table (tot twintig personen) met uitzicht op dat deel van de kolkende keuken waar de asadokruizen, vuurgestookte rotisserie grills en parilla’s staan. De Zuid-Amerikaanse parilla bestaat uit een V-vormig rooster dat schuin boven smeulende kleine gloeiende kooltjes van hout en houtskool hangt. Voor het oog van de aangeschoven gasten roosteren de BS-pitmasters live bombastische stukken vlees, tot aan complete varkens, lammeren en geiten aan toe.

Maar Black Smoke is méér dan alleen een tempel voor vleeshedonisten. Op de kaart staan BBQ-gerechten die worden afgewisseld met lichtere vis-en groentegerechten waarin subtiele smaken, frisse zuren, smaaknuances en verfijnde presentaties de hoofdrol krijgen.

Zo kan de vega-lover er terecht voor bijvoorbeeld gegrilde watermeloen (met buffelricotta , citroencrème en zwarte-olijfcrumble), gerookte polentacake (met gekarameliseerde sinaasappel en raita) en geroosterde steak van knolselderij met kombubouillon.

BLACK SMOKE ROTTERDAM: VLEES WALHALLA IN DE VAN NELLE FABRIEK
BLACK SMOKE ROTTERDAM: VLEES WALHALLA IN DE VAN NELLE FABRIEK
BLACK SMOKE ROTTERDAM: VLEES WALHALLA IN DE VAN NELLE FABRIEK

BLACK SMOKE IS HET GROOTSTE BBQ-RESTAURANT VAN NEDERLAND

Buiten bevindt zich een Venezolaanse bar waar premium cocktails worden geschonken, gecombineerd met Latino-infused borrelbites van de parilla’s en houtskoolovens.

Bij de Black Smoke cocktailbar binnen, stirren, shaken en blenden bartenders eigenzinnige crafted cocktails. De bar is ook het decor voor de clubnights en special events die door Black Smoke worden georganiseerd.

Black Smoke 
Van Nelle Fabriek, Van Nelleweg 1, Rotterdam
blacksmoke.nl
Fotocredits:
Remko Kraaijeveld

Deel artikel

Meer handige tips

Vind hotels
via: Booking.com

Vind goedkope vliegtickets
via Booking.com, Cheaptickets

Boek tours & attracties
Via: GetYourGuide.nl, Viator

Vind goedkope vakanties
Via: VakantieDiscounter

Vind int. treintickets
via NSinternationaal.nl

Vind hostels
via Hostelworld

Boek een cruisereis
via Cruisereizen

Vind een huurauto
via verschillende aanbieders