De meeste mensen zullen wanneer ze in de Witte de Withstraat in Rotterdam lopen, alleen het terrasje van Wunderbar zien staan. Het leuke is echter wat er nou achter dat terrasje zit. In het gebouw zit namelijk niet alleen WunderBAR, de kroeg, maar ook WORM, het instituut voor avantgardistische recreatie.

Nog geen zes jaar geleden werd de oude drukkerij van het NRC bijna volledig met hergebruikt materiaal omgetoverd tot WORM. Dit gebeurde allemaal door een ontwerp van Joep van Lieshout. Met dit ontwerp is WORM een van de grootste hergebruikprojecten van Nederland.

Hotspot Worm Rotterdam op de Witte de Withstraat
Hotspot Worm Rotterdam op de Witte de Withstraat
Hotspot Worm Rotterdam op de Witte de Withstraat
Hotspot Worm Rotterdam op de Witte de Withstraat

De vloer in WORM is gemaakt van oude bureaubladen van de Fortisbank, de wc’s zijn oorspronkelijk vloeistoftanks, de bioscoopstoelen komen uit oude NS-treinen, de kantoorruimtes zijn ingericht als kajuiten en er is zelfs een klassieke lift! Er komt dus nogal wat op je af wanneer je naar binnen stapt.

Maar wat is er dan allemaal te doen in WORM? Wel, je kan wat drinken bij één van de bars, een filmpje checken in het filmhaus, een concert bezoeken, naar een feestje gaan en ga zo maar door. De lijst van bezigheden in WORM lijkt wel oneindig. Één van de nieuwste area’s is de cultvideotheek ‘nieuwe stijl’. Je kan hier snuffelen tussen films en cd’s uit de database van de WORM Pirate Bay. Deze kun je vervolgens branden of kopiëren, voor niets!

Hotspot Worm Rotterdam op de Witte de Withstraat
Hotspot Worm Rotterdam op de Witte de Withstraat

LEKKER HAPPEN BIJ WORM

Een lekker hapje eten en drinken kan je bij de Wunderbar. In de winter kan je in de huiselijke binnenruimte zitten en in de zomer op het terras. Dit terras is ontworpen door Arno Koenen, die hier ook zijn zelfgebrouwen bier onder de naam ‘Kaiser Küttlipp’ levert. En bekend is door de schilderingen in de markthal. Wunderbar is dé plek om nieuwe biertjes te proberen. Het bier met lemongrass, ‘mannenliefde’, is een échte aanrader. Neem hem bijvoorbeeld in combinatie met een hotdog of kippenkluifjes. Ook voor aparte limonades ben je hier aan het juiste adres.

WORM is duidelijk THE place to be voor iedereen die wat cultuur wil opsnuiven in een waanzinnig gave omgeving onder het genot van een hapje en drankje.

Worm
Boomgaardsstraat 71, Rotterdam
worm.org

Deel deze tips:

VIND DE LEUKSTE HOTSPOTS EN TIPS IN:

Mega handige linkjes

Boek je via onderstaande links dan support je ons zonder dat jij extra kosten maakt. Win-win! Bedankt ♥️

Vind hotels
via Booking.com

Vind goedkope vliegtickets
via Booking.com

Boek tours & excursies
via GetYourGuide.nl, Booking.com

Vind int. treintickets
via NSinternationaal.nl

Vind een huurauto
via verschillende aanbieders