Een voormalige fabrieksloods aan het Zeeburgerpad in Amsterdam Oost is getransformeerd naar een bijzondere horecazaak: De Kop van Oost. De Kop van Oost krijgt een spraakmakend interieur, een fantastisch terras met uitzicht op het water en de molen van Brouwerij ’t IJ en een verrassend lekkere menukaart.
De Kop van Oost is het concept van drie jonge ondernemers: Eshwin Boetting, Pieter Bas den Burger en chef-kok Nick Holter, en mede-initiators Boudewijn Siliakus en Tjebbel Maris. Een deel van het team was al eerder betrokken bij de locatie. Zij startten hier het pop-up restaurant Schnitzel & Weizen en ontdekten al snel de potentie van deze unieke plek in Amsterdam aan het water. Er werden ambitieuze plannen gemaakt en samen met designer Rein Rambaldo van De Horeca Fabriek kwam een indrukwekkend interieurontwerp tot stand.
UITZICHT OP HET WATER BIJ DE KOP VAN OOST
De Kop van Oost wordt een transparante, lichte zaak met een prominente bar, een semi open keuken, een aangebouwde serre en een groot terras in de zon aan het water. Een plek in Amsterdam Oost waar gasten elkaar ontmoeten voor ontbijt, koffie, lunch, borrel en diner.
En tevens een plek die zich uitstekend leent als flexibele werkplek of als smaakvolle locatie voor een zakelijke lunch met een uitstekende bereikbaarheid en parkeergelegenheid. Op de menukaart komen klassiekers met een twist voor verrassend toegankelijke prijzen. Er is veel aandacht voor het borrelmoment, speciale koffies en cocktails.
De verwachting is dat De Kop van Oost begin deze zomer haar deuren openslaat.
De Kop van Oost
Zeeburgerpad 1, Amsterdam
dekopvanoost.com
Fotocredits: De Horecafabriek