Selva Amsterdam is dé culinaire hotspot in Amsterdam Zuid, gelegen op de 24e verdieping van het iconische designhotel nhow Amsterdam RAI. Dit tropische restaurant biedt een unieke ervaring waarbij je wordt meegenomen op een gastronomische reis door het Amazonegebied. Selva Amsterdam staat bekend om zijn verfijnde Latijns-Amerikaanse keuken en spectaculaire 360º uitzicht over Amsterdam.

Restaurant Selva Amsterdam - Hotspotjes.nl-7
Restaurant Selva Amsterdam - Hotspotjes.nl-2

Een jungle paradijs op de 24e verdieping

Bij aankomst op de 24e verdieping ervaar je direct dat Selva Amsterdam meer is dan een restaurant; het is een ware beleving. Het interieur, ontworpen door El Equipo Creativo, weerspiegelt de levendige kleuren en natuurlijke schoonheid van het Amazonegebied.

Dit maakt Selva Amsterdam niet alleen een culinaire bestemming, maar een visueel spektakel. Het restaurant combineert internationale allure met de warme, uitnodigende sfeer van het regenwoud, wat het een must-visit maakt voor zowel locals als toeristen.

Menu Restaurant Selva Amsterdam - Hotspotjes.nl-3
Menu Restaurant Selva Amsterdam - Hotspotjes.nl-3

Menu Selva Amsterdam: een ontdekkingsreis door Latijns-Amerika

De menukaart van restaurant Selva Amsterdam biedt een avontuurlijke reis door de Latijns-Amerikaanse keuken, met invloeden uit landen zoals Mexico, Peru en Brazilië. Geniet van gerechten zoals ceviche, gegrild vlees, en exotische vegetarische en veganistische opties. Probeer het Chef’s Menu voor een selectie van de beste gerechten, perfect voor twee personen.

Onze aanraders zijn de Red Snapper Tiradito, een frisse rode snapper in leche de tigre met passievrucht en chili-olie, en de Picanha Rodízio, gegrilde picanha met geroosterde ananas en chimichurri.

Menu Restaurant Selva Amsterdam - Hotspotjes.nl-3

Wine pairing en tropische cocktails

Bij Selva Amsterdam draait het niet alleen om het eten, maar ook om de perfecte drankjes. Kies voor een wine pairingwaarbij de sommelier zorgvuldig wijnen uitzoekt die aansluiten bij je gerecht. Liever iets anders? De tropische cocktails op het menu brengen je in zomerse sferen, ideaal voor een avondje uit.

Met zijn exotische gerechten, prachtige interieur en een adembenemend uitzicht over Amsterdam, is Selva Amsterdam dé plek voor een romantisch diner, een avondje uit met vrienden, of een speciale gelegenheid. De unieke mix van Latijns-Amerikaanse smaken, een verfijnd design en de bijzondere locatie maken Selva een onvergetelijke ervaring.

Voor wie na het diner nog zin heeft in een drankje, ligt cocktailbar Sonora op dezelfde verdieping. Hier kun je genieten van exotische cocktails met hetzelfde adembenemende uitzicht over de stad.

Selva Restaurant
Europaboulevard 2b, Amsterdam
selva.com

Deel artikel

Founder van Hotspotjes waarop ik de leukste hotspots in kaart breng om deze vervolgens met jullie te delen. Van restaurant, winkel en bar, tot de tofste clubs en festivals!

Meer handige tips

Vind hotels
via: Booking.com

Vind goedkope vliegtickets
via Booking.com, Cheaptickets

Boek tours & attracties
Via: GetYourGuide.nl, Viator

Vind goedkope vakanties
Via: VakantieDiscounter

Vind int. treintickets
via NSinternationaal.nl

Vind hostels
via Hostelworld

Boek een cruisereis
via Cruisereizen

Vind een huurauto
via verschillende aanbieders