Hoewel eigenaar Stijn voor zijn culinaire inspiratie in verschillende keukens ervaring opdeed en meerdere werelddelen bezocht, ligt de basis voor Pitot Utrecht in het Midden-Oosten. Deze nieuwe buurtbewoner combineert een loop-maar-binnen sfeer met een vleugje uptown funk. Resultaat: een modern maar ook knus restaurant.

Er is een lange tafel voor grote gezelschappen, een stijlvolle eetbar met hoge krukken, maar ook intieme zitjes, perfect voor goeie gesprekken. Vanaf het terras kijk je zo de wijk Lombok in, dus saai is het hier nooit.

Je kunt de gerechten van Pitot kennen van de keuken bij Roost aan de Singel. Of van de afhaalgerechten die gemaakt werden in de keuken van Luc (de andere zaak van eigenaren Stijn en Tjarco). Toch zijn we blij dat Pitot nu ook een éigen stekkie heeft.

Menu Pitot Utrecht - Hotspotjes.nl-1
Pitot Utrecht - Hotspotjes.nl-4
Pitot Utrecht - Hotspotjes.nl-2

Bij Pitot is het altijd een zomeravond dankzij het oplettende en attente personeel (dat niet te vaak, maar ook niet te weinig aan je tafeltje komt). Maar ook de warme, roze kleuren en kleurrijke drankjes brengen meteen een zomers gevoel naar binnen.

Net als in de wijk waar Pitot zit, is het er gezellig rumoerig: de hele avond komen er gasten binnengewandeld. Het terras zit vol en aan de eetbar schuiven mensen aan voor een smeuïge flatbread met za’atar en buratta of voor een verfrissende grapefruit mimosa.

Menu Pitot Utrecht - Hotspotjes.nl-7
Menu Pitot Utrecht - Hotspotjes.nl-7
Menu Pitot Utrecht - Hotspotjes.nl-7

Smaakvolle groenten en verse kruiden

Voor liefhebbers van Midden-Oosters eten is Pitot (Hebreeuws voor pita’s) een waar paradijs. Denk aan streetfood gerechtjes met tahine, aubergine, freekeh en labne, stuk voor stuk met zorg bereid. Met de kaart wil Pitot niet alleen de Midden-Oosterse keuken een podium geven, maar ook bewust eten stimuleren. Het merendeel van de kaart is vegetarisch en je hebt al snel een tafel vol smaakvolle groenten en verse kruiden.

Maar ga bovenal voor de pita’s. Mensen, die pita’s. Die smaken zoals we ze ons herinneren uit Tel Aviv: warm, fluffy, van de bovenste plank. Gegarandeerd zomervibes.

Pitot
Vleutenseweg 95, Utrecht
pitotutrecht.nl

Deel deze tips:

VIND DE LEUKSTE HOTSPOTS EN TIPS IN:

Mega handige linkjes

Boek je via onderstaande links dan support je ons zonder dat jij extra kosten maakt. Win-win! Bedankt ♥️

Vind hotels
via Booking.com

Vind goedkope vliegtickets
via Booking.com

Boek tours & excursies
via GetYourGuide.nl, Booking.com

Vind int. treintickets
via NSinternationaal.nl

Vind een huurauto
via verschillende aanbieders