Sinds kort is Achterwerk in Groningen geopend in hartje stad. Achterwerk zit verstopt achterin nachtclub OOST in de Oosterstraat. Trap op, de gang door en je bent er. Even zoeken, maar als je deze geborgen plek hebt gevonden dan heb je een nieuw vegan pareltje ontdekt in Groningen. Ze noemen zichzelf een restaurant, bar en speelplaats. Niks moet, alles kan. Wij waren benieuwd en mochten langs komen!

Geen saaie etiquette, daar houden ze niet van. Achterwerk is modern huiselijk ingericht en doet zeer gezellig aan. De ruimte is overzichtelijk met een open keuken en er zijn meerdere zitjes gecreëerd. Gezellig dineren en borrelen met z’n tweeën of met een groep, het kan allemaal. Het interieur is origineel en een mooi geheel. Er is gebruik gemaakt van geel en groentinten met af en toe een touch van een andere kleur. Er hangt een warm en cozy sfeertje, heerlijk op deze regenachtige dag.

RESTAURANT, BAR EN SPEELPLAATS

De eigenaren mistten dat vegan dineren in Groningen en wilden hier verandering in brengen. Zo gezegd zo gedaan want de chef-kok heeft een origineel menu neergezet. Het menu is veranderlijk en seizoensgebonden. Er staan voornamelijk veganistische en vega gerechten op. Vegans en vegetariërs kunnen hier hun hart ophalen, bij Achterwerk is vegan en vega eten normaal. Daarnaast is er met vlees-vis liefhebbers zeker rekening gehouden, ook voor hun zijn er lekkere opties. Maar voor deze niet-vegans is het de uitgelezen kans om eens kennis te maken met heerlijk plantaardig eten!

Wij hadden een beetje keuze stress, gelukkig was de bediening zeer behulpzaam en kozen wij een paar heerlijke gerechten. Alles wordt zelf gemaakt en dat proef je zeker, het was heerlijk!

Maar Achterwerk is meer dan eten, ook om te borrelen ben bij hun aan het goede adres. Het drankenaanbod is net even anders dan anders. Daarnaast noemen ze zich een speelplaats. Zin in een potje tafeltennis tegen de after-dinner dip? Het kan allemaal. Dineren, borrelen en spelletjes, sounds like a plan!

TIP: houdt hun website in de gaten voor leuke evenementen zoals hun frituurfestival!

Achterwerk
Oosterstraat 13A, Groningen
lekkerachterwerk.nl

Deel deze tips

Founder van Hotspotjes waarop ik de leukste hotspots in kaart breng om deze vervolgens met jullie te delen. Van restaurant, winkel en bar, tot de tofste clubs en festivals!