Paais! Proef-lokaal in Groningen zit in het gezellige centrum van de stad om de hoek van de universiteit. Nu zijn ze na een total make-over weer geopend. Daar moesten we natuurlijk even kijken! Paais! Proef-lokaal is begonnen als een koffie/cadeauwinkel met een klein horecagedeelte. De cadeaus en chocolade zijn grotendeels verdwenen en Paais! Proef-lokaal is uitgegroeid tot een eigentijdse zaak voor koffie, thee en taart. Met name zijn ze uitgebreid met theespecialiteiten. In september zijn ze volledig verbouwd en wat is het prachtig geworden!

Paais! Proef-lokaal is een perfecte plek voor ontbijtjes en taartjes

Je ziet dat er veel aandacht aan het interieur is besteed. Er zijn veel kleuren van de nieuwste trends  gebruikt en dat maakt het catchy. Als je binnenkomt kun je gaan zitten op de schommels aan de tafels bij het raam. Dat hebben we nog niet ergens eerder gezien, wat origineel! Ook de bar is een prachtige verschijning. Een bijzonder tegelpatroon en niet te vergeten, de taarten die daarop uitgestald staan. Achterin is een prachtige kleurrijke muurschildering. Wat een mooi geheel zo bij elkaar, het klopt allemaal bij Paais! Proef-lokaal.

We zijn er rond 10 uur, en het is gewoon al gezellig druk. De gasten druppelen langzaamaan binnen. De kaart biedt diverse soorten ontbijt en zelfgemaakte taarten naar eigen recept. We bestellen een compleet ontbijt. Superknapperige croissants en yoghurt met zelfgemaakte granola. Not bad!

Aan de koffie en thee is serieus aandacht besteed. De eigenaren zijn zelfs naar India geweest om zelf de thee uit te zoeken. Dit wordt dan ook op een bijzondere wijze uitgeschonken wat de beleving net even compleet maakt. Echte theespecialiteiten dus. Voor de theeliefhebber een echte aanrader om hier even een bakje te doen en nieuwe thee te ontdekken.

Wat ons betreft is Paais! Proef-lokaal echt een aanrader voor een goed ontbijt. Hou dan wel wat ruimte over voor een geweldig stuk taart. En vergeet vooral niet de thee even uit te proberen.

Paais! Proef-lokaal
Oude Kijk in Het Jatstraat 24, Groningen
mijnps.nl

Deel deze tips:

VIND DE LEUKSTE HOTSPOTS EN TIPS IN:

Mega handige linkjes

Boek je via onderstaande links dan support je ons zonder dat jij extra kosten maakt. Win-win! Bedankt ♥️

Vind hotels
via Booking.com

Vind goedkope vliegtickets
via Booking.com

Boek tours & excursies
via GetYourGuide.nl, Booking.com

Vind int. treintickets
via NSinternationaal.nl

Vind een huurauto
via verschillende aanbieders