Na twee locaties in Londen opende 360º hostel-ervaring Via in september de eerste vestiging op het Europese vasteland. Het ‘hostel concept met de service van een hotel’ is nieuwe plek voor de jonge urban traveller om op een nieuwe manier met de stad kennis te maken. Met 170 gezamenlijke en privékamers en 744 bedden, bar/restaurant The Dude, een cinemaroom en multifunctionele gemeenschappelijke ruimtes – allemaal in nineties-stijl ingericht – helpt Via elke gast de stad met frisse creatieve ogen te ontdekken.

VIA AMSTERDAM: NIEUWSTE HOTSPOT VOOR DE JONGE URBAN TRAVELLER
VIA AMSTERDAM: NIEUWSTE HOTSPOT VOOR DE JONGE URBAN TRAVELLER

Via Amsterdam is gemaakt voor de jonge reiziger die de stad met elkaar, met locals en vooral met een open blik wil zien. De kamers zijn ingericht met alles wat de gasten nodig hebben – minimalistische ‘Urban Elegance’ maar mét supersnel wifi, goede matrassen en persoonlijke badkamers. Buiten de kamer staat ook alles klaar voor de perfecte Amsterdam ervaring.

De receptie kan je 24 uur per dag wegwijs maken, er zijn was faciliteiten, ontbijt, een travel shop en vooral een niet te stoppen stroom van speciale events om medereizigers kennis met elkaar – en de stad – te laten maken. Ook voor locals is dat laatste natuurlijk mooi. Via Amsterdambegrijpt dat reizen draait om persoonlijk contact in een nieuwe omgeving. Zoals de hoofdrolspeler in de Via promofilm Lange Frans het al zei: “Ga je mee naar Diemen Zuid?” 

VIA AMSTERDAM
VIA AMSTERDAM: NIEUWSTE HOTSPOT VOOR DE JONGE URBAN TRAVELLER

ULTIEM CHILLEN VOOR DE HIPPE REIZIGER

De bar en restaurant van Via trekt de nineties design lijn door in de naam. Vernoemd naar Jeff Bridges’ legendarische hoofdpersoon uit ‘The Big Lebowski’ neemt The Dude je mee door heel continentaal Amerika. Niet alleen de Verenigde Staten dus, hoewel die keuken met hamburgers, mac n cheese en Hawaiiaanse poke bowls zeker goed vertegenwoordigd is. Maar The Dude trekt ook verder naar het zuiden met nachos sin carne, Argentijnse choco torta in a jar en meer. Ook voor cocktails en speciale Amsterdamse biertjes kun je de hele dag en tot diep in de nacht terecht. Met elkaar, maar vooral met nieuwe vrienden. The Dude abides.

Via Amsterdam biedt alles wat een new-age reiziger wilt én nodig heeft. Stylish ingerichte gemeenschappelijke ruimtes, superhandige diensten en een losse sfeer. Of je nou alleen of met zijn tweeën een privékamer zoekt of je je met een hele groep wilt onderdompelen in de creatieve melting pot van Amsterdam, Via is er om iedereen anders te laten reizen en de stad op nieuwe manieren te ontdekken.

Website: viahostels.amsterdam
Adres: Diemerhof 20

Deel deze tips:

Founder van Hotspotjes waarop ik de leukste hotspots in kaart breng om deze vervolgens met jullie te delen. Van restaurant, winkel en bar, tot de tofste clubs en festivals!