Alberts eten&drinken in Amersfoort is een café restaurant met een eigen karakter. Zij zitten in een van de mooiste monumentale panden van de binnenstad. Het oude woonhuis van de familie Alberts die hier vroeger 50 jaar gewoond heeft, is nu omgebouwd tot een sfeervolle, stoere, warme hotspot.

Op de kaart staan internationale no-nonsense gerechten met een pure smaak. Voor de lunch hebben zij heerlijk wit en bruin brood van Van Gent, een lokale bakker uit het Soesterkwartier. Je kunt kiezen uit huisgemaakte toppings zoals bijvoorbeeld tonijnsalade, of juist een ruim belegde plak brood met gerookte kipfilet, bacon, gegrilde courgette en dragonmayonaise. Liever iets anders? Bestel dan een heerlijke salade, soep of een  klassieker: een lekkere rib-eye van de grill. 

restaurant ALBERTS ETEN&DRINKEN AMERSFOORT: GENIETEN VAN EEN INTERNATIONALE KAART OP DE HOF
restaurant ALBERTS ETEN&DRINKEN AMERSFOORT: GENIETEN VAN EEN INTERNATIONALE KAART OP DE HOF

MENU ALBERTS ETEN&DRINKEN

Tijdens het diner hebben zij voor ieder wat wils. Van huisgerookte vis tot aan crispy polenta, en regelmatig met een buitenlands tintje er aan. Zij hebben vlees, vis en vegetarisch en houden graag rekening met dieetwensen en allergieën. De kaart wordt eens in de drie maanden veranderd, dus kun je elke keer weer iets nieuws uit proberen.

Uiteraard zijn zij niet alleen open voor lunch en diner, maar ook zeker voor een kop koffie met een gebakje of een koek, of juist dat lekkere speciaal biertje met een barbite erbij. Perfect om te delen; een borrelplank met een selectie van koude en warme hapjes, terwijl je geniet van je Gin-tonic of een huisgemaakte limoncello.

estaurant ALBERTS ETEN&DRINKEN AMERSFOORT: GENIETEN VAN EEN INTERNATIONALE KAART OP DE HOF
estaurant ALBERTS ETEN&DRINKEN AMERSFOORT: GENIETEN VAN EEN INTERNATIONALE KAART OP DE HOF

Naast de begaande grond en de eerste verdieping, hebben zij ook nog een mooie oude gewelvenkelder onder het pand. Hier kun je met een groep van maximaal 16 personen privé dineren of borrelen is een fantastische setting. Het heeft een leuk concept, waarbij je zelf je drankjes pakt en de tafel dekt. Zij regelen het eten! Ook kun je met grote groepen gewoon in de zaak zitten, en genieten van een driegangenkeuzemenu.

Bij Alberts eten&drinken kan je van 10 uur ’s ochtends tot ’s avonds laat terecht. Niet voor niets zijn wij hier eens per maand te vinden voor dé perfecte borrel, wat het is een fantastische plek!

Alberts eten&drinken
Hof 5, Amersfoort
albertsetenendrinken.nl

Deel deze tips:

Founder van Hotspotjes waarop ik de leukste hotspots in kaart breng om deze vervolgens met jullie te delen. Van restaurant, winkel en bar, tot de tofste clubs en festivals!