Op 3 en 4 juni keert Amsterdam Open Air terug naar het Gaasterpark in Amsterdam. Dit jaar slaan ze een nieuwe richting in met verfrissende samenwerkingen en een line-up met veel nieuwe artiesten die nog niet eerder op het festival te zien waren. De kaartverkoop is nu van start dus wees er snel bij!

Het programma op de main-stage bij Amsterdam Open Air zal zich dit jaar overdag focussen op pop met liveoptredens van namen als Froukje, Sor en De Jeugd van Tegenwoordig. ’s Avonds zijn onder andere Astra Club, Elias Mazian en Marlon Hoffstadt verantwoordelijk voor het sneller laten kloppen van ieders EDM-hart.

amsterdam-open-air-festival-2023

© Kirsten van Santen

Een andere primeur is een samenwerking met Spatial Sound Experience door End of Time. Deze 3D of 8D sound zorgt voor een geheel nieuwe manier van muziekbeleving. Neem een kijkje bij de opnames van populaire podcasts zoals Life Dreamers en Theater van de Sekszusjes of doe mee aan een dansworkshop. Buiten feesten is er genoeg te doen en te beleven.

VERRASSENDE ACTS OP AMSTERDAM OPEN AIR

“We merken dat de festivalbezoeker meer dan ooit geprikkeld en verrast wil worden”, aldus Thomas Gurney-Champion, Creative Director van AOA. Vanuit dit uitgangspunt zijn we naar de tekentafel gegaan en hebben we AOA volledig opnieuw onder de loep genomen.”

Zo is er voor de nieuwe huisstijl gekozen om samen te werken met Johana Kroft, een kunstenares uit New York. Zij heeft op basis van Artificial Intelligence 3D art gemaakt dat de basis vormt voor de nieuwe visuele identiteit van Amsterdam Open Air.

Daarnaast slaan ze dit jaar de handen ineen met niemand minder dan het Stedelijk Museum Amsterdam. Alle bezoekers van het festival maken kans om in de zomer het museum gratis te bezoeken.

Wanneer: 3 & 4 juni
Waar: Gaasperpark, Amsterdam
Info: amsterdamopenair.nl

Deel deze tips:

Storyteller bij Hotspotjes waarbij ik Amsterdam vertegenwoordig en de leukste hotspots in kaart breng.