Had je jezelf eigenlijk beloofd om één maand geen nieuwe planten meer aan te schaffen? Dan krijg je van ons tóch een reden om naar Tuincentrum Steck te gaan. In het tuincentrum zit namelijk groen café Noordertuin. Een ruime en lichte planten-oase waar je neerstrijkt voor koffie, lunch, een 12-uurtje of een stuk taart.

noordertuin-utrecht-2
noordertuin-utrecht-4

Met gezellige lunch-hoekjes, een grote leestafel (lees: flexwerktafel) en een speelhoek heeft Noordertuin voor ieder wat wils. En het café zou geen groen café zijn als het niet ook een eigen pluktuin had. Vanuit de schuifdeuren loop je zo het ruime terras op, waar je in de pluktuin je eigen boeket kunt plukken.

Achterin vind je een speelweide en zandbak (kun jij tenminste in alle rust van je flatwhite of ijskoffie genieten). Daarbij kun je kiezen uit gerechten zoals een zuurdesembroodje met halloumi, muhammara, palmkool-snijbiet en granaatappelstroop. Of wat dacht je van de zacht-zoete worteltaart pannenkoeken met miso crême, black gold saus en kweeperen-citroencrême?

noordertuin-utrecht-7
noordertuin-utrecht-6

ALLES UIT DE BUURT

Noordertuin voedt Utrecht van eigen bodem. Logisch, want Utrecht heeft zoveel lekkers te bieden! Alle producten komen dus van zo dichtbij mogelijk. Dat betekent dat voor producten eerst gezocht wordt in Utrecht (en het liefst wordt er niet gewerkt met producten die niet in ons kikkerlandje groeien). Zo komen groenten en kruiden uit Voedseltuin Overvecht.

Daar wordt met en voor de wijk biologisch voedsel verbouwd. Griekse pita bakkerij Irini Verscholen uit Overvecht levert de pita’s. En de achterburen van De Clique zorgen dat met de koffiedrab reststroom oesterzwammen worden gekweekt. Om maar een paar voorbeelden te noemen. Daar kan menig horeca ondernemer nog een puntje aan zuigen.

noordertuin-utrecht-4
noordertuin-utrecht-4

Kortom: ze zijn hier ontzéttend lekker bezig. En mocht je nog steeds een reden zoeken om langs te hoppen: het café heeft een aantal fijne grote werktafels met stroompunten waar je alle ruimte hebt om even te flexwerken. Brainstormen met iets meer privacy? In het café staat ook een sfeervolle barn die te huur is als vergaderruimte.

Noordertuin 
Gageldijk 3, Utrecht
noordertuin.nl

Deel deze tips

Auteur bij Hotspotjes waarbij ik Utrecht vertegenwoordig en de leukste hotspots in kaart breng.