Op een regenachtige zondagmiddag komen wij aan in een gezellig koffiebarretje aan de Weteringstraat vlakbij de Lijnbaansgracht in het centrum. Het donkerblauwe interieur met licht houten meubilair en een enorme stamtafel geeft je het gevoel alsof je een huiskamer binnenloopt.

Aan de wanden hangen planken met spulletjes voor de verkoop. En aan de hoeveelheid mensen zie je direct dat dit een fijn zaakje is. Er wordt gewerkt, krantjes gelezen en gekletst onder het genot van een van de vele koffietjes.

In de koffiebar hangt een groot bord met de verschillende soorten koffie verdeeld over twee categorieën: Back to Black en Back to White. Zwarte koffie en koffie met verschillende soorten melk.
Mocht je hier zijn, treed dan een keer buiten je comfortzone en bestel iets anders dan dat je gewend bent. Wij lieten zelf zonder probleem de gebruikelijke suiker staan.

Back to Black Amsterdam hotspot voor koffie , lunch of taart

Back to Black Amsterdam hotspot voor koffie , lunch of taart

In de koffiewereld spreek je van first wave, second wave en third wave koffiezaakjes. Back to Black valt duidelijk onder de third wave. Met first wave wordt de standaard koffie bedoeld met in Nederland Douwe Egberts als bekend voorbeeld. Nadat Starbucks, second wave, begon te experimenteren met melk, slagroom, siroopjes etc. werd koffiedrinken weer hip.

Zelfs mensen die normaal gesproken niet van koffie hielden, zwichtte voor de enorme wit/groene bekers.
Back to Black profiteerde van deze hype, maar met als kernwaarde dat je met echt goede koffie al die opsmuk niet nodig hebt. Koffie wordt dan ook gezien als een ambachtelijk product.

RUSTIG WERKEN OF JE KRANTJE LEZEN BIJ BACK TO BLACK

Back to Black Amsterdam hotspot voor koffie , lunch of taart

Na eerst de koffie zelf gebrand te hebben in de zaak, wordt dit sinds kort gedaan op een andere locatie, maar nog steeds doen de eigenaresses dit zelf en met enorm veel passie.
Het plan is dan ook om op termijn hun bonen te gaan verkopen aan andere koffiezaakjes om zo mensen kennis te laten maken met andere koffie dan de standaard merken zoals Smit & Dorlas en Illy.

Beneden wordt in een klein bakkerijtje hard gewerkt aan o.a. appeltaarten, quiches en croissantjes. Als je hier langs gaat, vergeet dan dus vooral niet even langs de bar te lopen om te kijken wat voor heerlijkheden er allemaal voor je klaarliggen!

Website: backtoblackcoffee.nl
Adres: Weteringstraat 48

Deel artikel

Meer handige tips

Vind hotels
via: Booking.com

Vind goedkope vliegtickets
via Booking.com, Cheaptickets

Boek tours & attracties
Via: GetYourGuide.nl, Viator

Vind goedkope vakanties
Via: VakantieDiscounter

Vind int. treintickets
via NSinternationaal.nl

Vind hostels
via Hostelworld

Boek een cruisereis
via Cruisereizen

Vind een huurauto
via verschillende aanbieders