District in Utrecht opende begin dit jaar in Oudwijk haar deuren. Naast het Wilhelminapark vind je deze fijne buurtbakker met vers brood én heerlijke koffie. Ingrid, de eigenaresse, heeft écht lekker brood naar de wijk willen halen en dat slaat zonder twijfel aan. Ook bij ons niet-Oudwijkers.

Het gezellige bakkertje staat vol met verse broden. In principe is het zelfservice, zodat je kunt pakken wat je wilt. Bijvoorbeeld spelt-, pompoen- en zuurdesembrood, maar ook – wat ons betreft één van de lekkerste – hartige brood met tijm.

Bakkerij District Utrecht hotspot voor koffie, taart, lunch, ontbijt
Bakkerij District Utrecht hotspot voor koffie, taart, lunch, ontbijt

BUURTGEVOEL BIJ BAKKERIJ DISTRICT IN UTRECHT

Daarnaast kun je bij District terecht voor taartjes en ander zoets. Bijvoorbeeld breekchocola, koeken en gebakjes. Favoriet zijn de suebites. Dit zijn zoete gebakjes zonder suiker, gluten en lactose. Zien er super mooi uit, komen in lekkere smaken (tip: salted caramel!) en zijn nog gezond ook. De producten haalt District zoveel mogelijk uit de buurt van Utrecht. Hierbij staat eerlijkheid en ambachtelijkheid voorop. En dat zorgt voor een lekkere smaak.

Je kunt bij District ook ontbijten met een kop goede koffie of thee. De ontbijtjes worden geserveerd op een houten plank en dat ziet er mooi uit. Wat kun je bestellen? Denk aan desemboterhammen met boerenkaas of spreads van avocado-crème of hummus, chocoladebroodjes en verse jus. De spreads komen van de buren, delicatessenwinkel Olijfje.

De inrichting is simpel waardoor de producten de hoofdrol spelen. Binnen en buiten staan grote tafels waaraan je eenvoudig in gesprek kunt raken met je buurman of buurvrouw. Dat is precies wat District nastreeft. District zorgt voor dat ouderwetse buurtgevoel. Buurtgenoten lopen binnen voor een paar broden, een kop koffie, maar vooral ook voor een praatje. Wat ons betreft een hotspot om als niet-Oudwijker een blokje voor om te fietsen.

District Bread & Coffee 
Jan van Scorelstraat 1, Utrecht
districtutrecht.nl

Deel artikel

Meer handige tips

Vind hotels
via: Booking.com

Vind goedkope vliegtickets
via Booking.com, Cheaptickets

Boek tours & attracties
Via: GetYourGuide.nl, Viator

Vind goedkope vakanties
Via: VakantieDiscounter

Vind int. treintickets
via NSinternationaal.nl

Vind hostels
via Hostelworld

Boek een cruisereis
via Cruisereizen

Vind een huurauto
via verschillende aanbieders