Burgerbars en wijnbars zijn in trek. Zo ook in Utrecht. Fa. Pickles combineert deze concepten, zodat je naast een stevige burger een goed glas wijn drinkt. Goed bedacht als je het ons vraagt. Je vindt het Firma Pickles in de Drieharingenstraat.

Op een donderdagavond gingen we langs bij Firma Pickles . Het restaurant zat behoorlijk vol, maar daar weet de bediening wel raad mee. Een geïmproviseerde spot aan een van de bars was zo geregeld. Een prima plek om onder het genot van een goed glas wijn op je tafel te wachten. Je kunt kiezen uit dertig wijnen op glas en bepaalde speciale wijnen op fles. Voor iedere smaak (en budget) is er een passende wijn en hierover adviseert de enthousiaste bediening je graag. Lekker voor bij de wijn of als voorgerecht zijn de planken met bourgondische happen.

Burgerrestaurant en wijnbar Firma Pickles Utrecht
Burgerrestaurant en wijnbar Firma Pickles Utrecht

BURGERS EN WIJN BIJ FIRMA PICKLES IN UTRECHT

Firma Pickles staat voor eerlijke en huisgemaakte producten. Op de kaart staan gastronomische hamburgers van biologisch vlees dat komt via een Utrechtse slager. Niet alleen lekker, maar ook goed voor het milieu dus. Naast rundvlees kun je ook kiezen voor burgers van eend, varken of vis. Liever geen vlees of vis? Er zijn twee vegetarische burgers. En wil je iets bijzonders, neem dan de exclusieve burger van Wagyu-vlees met paddestoelen en truffel.

Bij iedere burger zit (drie keer raden, jawel:) een augurk. De augurken worden ingelegd in samenwerking met het bekende Oos Kebeke in Amsterdam. Leuk is dat de herkenbare potten ook aan de muur hangen. De hamburgers worden geserveerd op een houten plank met huisgemaakte biologische friet en romige kruidenmayo. De porties zijn meer dan voldoende voor een gemiddelde eter.

Het robuuste interieur met hier en daar een exclusief detail past goed bij het gecombineerde concept. Het is stoer door de simpele peertjes, stevige barkrukken en houten meubels, maar net een tikkeltje exclusiever door de kroonluchter en de gave outfits van de bediening. Al met al een fijne hotspot voor burgers en wijn!

Firma Pickles Burgers & Wines
Drieharingstraat 1-3, Utrecht
firmapickles.nl

Deel artikel

Meer handige tips

Vind hotels
via: Booking.com

Vind goedkope vliegtickets
via Booking.com, Cheaptickets

Boek tours & attracties
Via: GetYourGuide.nl, Viator

Vind goedkope vakanties
Via: VakantieDiscounter

Vind int. treintickets
via NSinternationaal.nl

Vind hostels
via Hostelworld

Boek een cruisereis
via Cruisereizen

Vind een huurauto
via verschillende aanbieders