Bam Boa is in de korte tijd dat ze aan de Weesperzijde zitten een favoriet geworden voor zowel lunch als uitgebreid dineren. Niet alleen vanwege de heerlijke gerechten maar ook door de fijne ambiance en het ruime terras aan de Amstel. Hier kun je zomers tot s’ avonds laat in het zonnetje vertoeven.

De twee broers achter Bam Boa hebben begin 2019 het stokje overgenomen van hun vader, die 35 jaar lang Girassol runde. Na de sluiting van het Portugese restaurant, is de locatie omgetoverd tot het plaatje dat het nu is. Een nieuwe hotspot met een lichte, beachy inrichting die je doet geloven dat je op een tropisch eiland zit. Rotanstoelen, olijfboompjes, marmeren tafels en branded wijnglazen; alles is tot in de puntjes gestyled.

BAM BOA AMSTERDAM: WAAN JE OP EEN TROPISCHE BESTEMMING
BAM BOA AMSTERDAM: WAAN JE OP EEN TROPISCHE BESTEMMING
BAM BOA AMSTERDAM: WAAN JE OP EEN TROPISCHE BESTEMMING

Overdag is het een fijne plek voor een laat ontbijt of uitgebreide lunch in Amsterdam met een goede kop koffie of versgeperste sapjes. Op het menu vind je naast brunch klassiekers zoals een Acai bowl of French toast, verschillende sandwiches met verrassende smaakcombinaties.

Zo staat de Coppa Di Parma met verse ricotta, balsamico, perzik en parma ham op de nieuwe kaart die deze week ingaat. Een andere favoriet is de Jerk Chicken, die zowel op een broodje als in een salade met avocado, zoete aardappel en tomaat te bestellen is.

BAM BOA AMSTERDAM: WAAN JE OP EEN TROPISCHE BESTEMMING
BAM BOA AMSTERDAM: WAAN JE OP EEN TROPISCHE BESTEMMING

SHARING IS CARING MET BAM BOA MENU

De avondkaart bij Bam Boa is gebaseerd op het shared dining principe met veel mediterraanse en Aziatische smaken. Denk aan Salmon Tartaremet edamame boontjes, avocado en tapioca crackers, Za’atar Roasted Carrots met pesto en beluga linzen en langzaam gegaarde Beef Short Ribmet Koreaanse BBQ saus.

Doe daar een portie Truffle Fries en één van de fijne cocktails bij en het feestmaal is compleet. Er wordt aangeraden 2 á 3 gerechtjes per persoon te bestellen maar laat vooral een plekje over voor het toetje. De no bake strawberry cheesecake is heerlijk. Hier gaan we zeker nog een keer naar toe. Er staan nog genoeg andere lekkere gerechten op de kaart die het proeven waard zijn!

Bam Boa
Weesperzijde 135, Amsterdam
bam-boa.com

Deel deze tips:

Storyteller bij Hotspotjes waarbij ik Amsterdam vertegenwoordig en de leukste hotspots in kaart breng.