Als je denkt dat je de verkeerde kant uit fietst voor nieuwe hotspots: think again. Want in Utrecht Zuid bevindt zich sinds kort Op Zuid. De bistro en bar is gevestigd in oude draad- en staalfabriek Neerlandia, op een idyllisch plekje aan het water van de Vaartsche Rijn.

Het monumentale fabriekspand geeft Op Zuid de New York vibe waar eigenaren Frank en Monique naar op zoek waren, met de metershoge schoorsteen, hoge stalen ramen en de fabrieksnaam nog op de gevel. Daar hebben ze zelf verschillende interieurstijlen aan toegevoegd (een kleurrijke mix van vintage en industrieel) en een menukaart à la New York, geïnspireerd op de verschillende eetculturen uit the Big Apple.

OP ZUID UTRECHT
OP ZUID UTRECHT: NEW YORK STYLE BISTRO & BAR

Bij Op Zuid kun je voor verschillende gelegenheden terecht. Bijvoorbeeld voor een lunch met een kleine twist. Zoals een tosti met scamorza en truffel tapenade of de club sandwich met gerookte zalm en Thaise curry saus. Ook als koffie pitstop of borrelplek heeft Op Zuid al naam gemaakt: het terras en het restaurant bieden voldoende ruime (en zonnige) plaatsen, waardoor je er zowel je krantje als je laptop kunt openklappen.

De bierkaart bij Op Zuid leent zich er bij uitstek voor om getest te worden, met 50 verschillende bieren waarvan 15 van de tap. Die taps bevinden zich op de kleurrijke en imposante bar, ontworpen met draadstaal.

OP ZUID UTRECHT: NEW YORK STYLE BISTRO & BAR
OP ZUID UTRECHT: NEW YORK STYLE BISTRO & BAR

SPECIAALBIER AAN HET WATER EN DINEREN IN EEN FABRIEK

Maar eigenlijk moet je natuurlijk even blijven hangen voor het diner. Want met een Josper Grill, houtoven en rotisserie in de house komen er tal van smakelijke gerechten uit de keuken. Voor wie van bietjes houdt is de rode bietentartaar met avocado, Granny Smith en bottarga van ei een aanrader. Ook de gegrilde Argentijnse garnalen met knoflook en limoen zijn een feestje om naar te kijken (en om op te eten).

Als hoofdgerecht kun je kiezen uit klassiekers als de runder bavette, procureur, entrecote, burger, fish & chips of een pizza uit de houtoven. Tijd voor een feestje? Bij Op Zuid kun je je eigen hoekje reserveren met statafels bij de bar of op het terras. Heb je gelijk een excuus om de borrelhappen te testen.

Bar & Bistro Op Zuid
Neerlandiakade 2B, Utrecht
opzuidutrecht.nl

Deel deze tips:

Auteur bij Hotspotjes waarbij ik Utrecht vertegenwoordig en de leukste hotspots in kaart breng.