“Falafel zoals je het nog nooit hebt geproefd”, dat beloofde eigenaresse Saskia Kauffmann (30) tijdens de opening van de eerste Kauffmann in Amsterdam-West. Nu, twee jaar later, zit de bar elke avond vol, scoort hij hoog op elke reviewsite en runt Saskia de zaak samen met haar broer Thomas (28). Alle reden voor een tweede zaak die ze openden in Amsterdam-Oost.

De menukaart verschilt weinig met die in West: klein maar fijn, met een hoofdrol voor Midden-Oosterse falafelgerechten en verfrissende smaakcombinaties. Publieksfavoriet Pita Falafel & Mango en de nieuwste Falafel & Halloumi & Ananas mogen niet ontbreken, en borrelaars kunnen ook in Oost hun vertrouwde Quesadillas en Nacho cheese-schalen weer laten aanrukken.

NAAST WEST, NU OOK GENIETEN IN OOST

Doordat de zaak aan de Sumatrastraat kleiner is, staan er minder bieren koud op fles om ruimte te creëren voor maar liefst tien speciaalbieren op tap, zoals de Lellebel van brouwerij De Eeuwige Jeugd en de veelgevraagde Loki van brouwerij Walhalla. De terrasoppervlakte is ruim twee keer zo groot en voor de luie liefhebber bezorgt Kauffmann ook in Oost.

De afgelopen twee jaar hebben Saskia en Thomas samen met hun Iraanse chef de gerechten aangescherpt tot de huidige succesformule. Met een 9,2 staat Kauffmann dan ook genoteerd als #1 falafelrestaurant op Foursquare en scoort het 4,6 van de 5 sterren op Google Maps. Thomas Kauffmann: “Dit komt voor een groot deel door onze kaart, maar we horen ook dat veel mensen uit de buurt zich bij ons thuis voelen. We hopen weer net zo’n buurtsfeer neer te zetten in Oost. Dit past goed bij de Indische Buurt.” Vader Bob Kauffmann heeft ook de nieuwe zaak verbouwd tot een falafelwalhalla, met als Instagramwaardige look de groen-roze-witte designs van ontwerpers Sue Doeksen en Ricardo Leite aan de muur.

Bar Kauffmann
Sumatrastraat 47, Amsterdam
barkauffmann.nl

Deel deze tips:

Founder van Hotspotjes waarop ik de leukste hotspots in kaart breng om deze vervolgens met jullie te delen. Van restaurant, winkel en bar, tot de tofste clubs en festivals!