Zoals ieder jaar staat de maand juli weer in het teken van de Bacardi rum maand. In verschillende bars door heel Nederland kan je terecht voor vernieuwende cocktails met een Caribisch tintje. Daarnaast worden er drie iconische cocktails gevierd. Zaterdag 10 juli is het National Piña Colada Day, zondag 11 juli National Mojito Day en 19 juli staat in het teken van National Daiquiri Day. 

Met de handige venue locator van Barcardi kan je zelf een cocktail tour langs verschillende bars maken. Wij hebben onze top 5 in Amsterdam voor je verzameld!

THE HOXTON
Bij The Hoxton kan je de hele dag terecht om te werken, als meeting spot of voor diner bij het fijne Lotti’s. Toch is ons favoriete moment bij dit hotel de borrel. Op de barkaart staan een aantal hele goede cocktails, of geef aan de cocktailshaker door wat je lekker vindt en hij/zij kan daar gegarandeerd een goede mix van maken.

SUPER LYAN 
In een historisch 17e-eeuws Nederlands huis om de hoek van het Amsterdam Centraal station zit Super Lyan. Een hippe bar met bijzonder goede cocktails, bieren en borrelhappen tot laat in de nacht. Liever 0.0? Ook daar weten ze hier wel raad mee. Je kan er van donderdag tot zondag terecht.

5 X BARS VOOR DE BESTE RUM COCKTAILS IN AMSTEDAM

Op Cocktail Tour tijdens de BACARDI Rum Maand

FEJIOA
Midden in het centrum vind je de fijne Bar Fejioa, een naam die inmiddels niet meer weg te denken is als het over cocktails gaat. Bij Fejioa stimuleren ze mensen om de art of drinks net zo belangrijk te vinden als een goed bereid gerecht. Verwacht huisgemaakte ingrediënten en verassende smaakcombinaties. Ga hier dus vooral langs als je opzoek bent naar écht goede cocktails.

DE TULP
Een tropische verassing in de Pijp. Bij deze kleurrijke, met planten overladen bar vind je wereldse gerechten en klassieke cocktails op het menu.  Ook fijn: ze hebben een heel ruim terras. Perfect voor een zomerse borrel dus.

PULITZER BAR
Voor een avond klassiek cocktail nippen ben je bij het Pulitzer hotel aan het juiste adres. De chique bar heeft uitzicht over de grachten en is al een keer uitgeroepen tot de beste van Amsterdam. De sfeer, de service en de cocktails: alles is hier tot in de puntjes verzorgt.

Waar ga jij langs tijdens de Bacardi rum maand?

Wil je zelf thuis aan de slag? Kies dan een keertje voor de Bacardi Spiced, gemaakt met een gouden rum die is gerijpt in gebrande vaten van Amerikaans eikenhout voor een lichte rooksmaak. Perfect voor een Spiced & Stormy:

  • 50ml Bacardi Spiced
  • 15ml limoensap
  • 100ml Gingerbeer (top met gingerbeer)
  • Even roeren en dan is ‘ie klaar!

Deel deze tips:

Storyteller bij Hotspotjes waarbij ik Amsterdam vertegenwoordig en de leukste hotspots in kaart breng.