Eerder schreven we al over Visbar Beet, een fijne plek voor duurzame visgerechten aan de Dappermarkt in Amsterdam. Tijd voor verandering, vonden de eigenaren. Een dappere move in onzekere tijden maar het resultaat mag er wezen. Het industriële interieur heeft plaatsgemaakt voor een chique afgewerkte zaak met hagelwit tafellinnen en stoffen servetten. De Gastronout is een nieuwe favoriet in Oost met ‘een niet klassiek Franse keuken met een wereldse twist’, zoals ze het zelf omschrijven. Ons maak je er blij mee.

BAR BISTRO BRAVOUR AMSTERDAM: KLASSIEKE FRANSE KEUKEN IN OOST
BAR BISTRO BRAVOUR AMSTERDAM: KLASSIEKE FRANSE KEUKEN IN OOST

Op de kaart bij De Gastronout vind je net als bij Visbar Beet mooie visgerechten, waarbij gebruikt gemaakt wordt van duurzaam gevangen vis en bijvangst. En ook de frieten van Vita’s friet van de Dappermarkt zijn er weer. Nieuw zijn de fijne hoofdgerechten zoals de Caveman Spitskool met knolselderij, venkel, gerookte amandelen en misoboter en onze favoriet: de Lam met parelgort, erwtjes en pompoen.

Liever alles proeven? Dan kun je er ook voor kiezen om shared te dineren en meerdere voorgerechten of items van de uitgebreide borrelkaart te kiezen. Tip: de Burrata, het liefst met hun vers gebakken brood met geklopte beurre noisette, en het Krokante Buikspek.

BAR BISTRO BRAVOUR AMSTERDAM: KLASSIEKE FRANSE KEUKEN IN OOST
BAR BISTRO BRAVOUR AMSTERDAM: KLASSIEKE FRANSE KEUKEN IN OOST
BAR BISTRO BRAVOUR AMSTERDAM: KLASSIEKE FRANSE KEUKEN IN OOST

MENU BIJ DE GASTRONOUT: NIET KLASSIEKE FRANSE KEUKEN MET EEN WERELDSE TWIST

Zoals eerder gezegd is ook de borrelkaart bij De Gastronout uitgebreid. Een aanrader dus om je avond te beginnen op hun heerlijk zonnige terras. Drunken oysters, bloemkool hummus, rendang kroketjes of een charcuterie plank met één van de mooie wijnen van de kaart. De barman weet daarnaast goed raad met cocktails.

De Pink Sour met rabarber is bijzonder lekker en voor de chocoladefondant met witte chocolade-passievrucht ganache willen we ieder weekend wel terug. Voeg daar heel leuk personeel aan toe en je hebt een gegarandeerd een goede avond.

Je hoort het, we zijn fan. Ga dus vooral binnenkort bij De Gastronout langs!

De Gastronout
Dapperstraat 26, Amsterdam
gastronout.nl

Deel artikel

Meer handige tips

Vind hotels
via: Booking.com

Vind goedkope vliegtickets
via Booking.com, Cheaptickets

Boek tours & attracties
Via: GetYourGuide.nl, Viator

Vind goedkope vakanties
Via: VakantieDiscounter

Vind int. treintickets
via NSinternationaal.nl

Vind hostels
via Hostelworld

Boek een cruisereis
via Cruisereizen

Vind een huurauto
via verschillende aanbieders