Weggestopt in de Vogelenbuurt vind je Bij Guusjes: een eettentje waar je met het hele gezin terecht kunt, maar dat ook zeer geliefd is bij theeluiten, wijndrinkers en borrelaars. Bij Guusjes heeft een echte buurtfunctie, en is gevestigd tussen de woonhuizen in een mooie en rustige wijk. Met een langgerekt terras van kleurrijke houten bankjes buiten en veel zitplaatsen binnen, zit het er regelmatig vol. Je kunt plaatsnemen aan een tafeltje met mooie vintage stoelen, kiezen voor de verhoogde bank met kussens of achterin de zaak een knus hoekje op zoeken voor een tête-à-tête.

GUUSJES UTRECHT: KNUS BORRELRESTAURANT IN DE VOGELENBUURT
GUUSJES UTRECHT: KNUS BORRELRESTAURANT IN DE VOGELENBUURT

MENU BIJ GUUSJES IN UTRECHT

Bij Guusjes is typisch zo’n zaak waar je naartoe gaat voor een kopje koffie, vervolgens overgaat op de wijn, dan toch maar een borrelplankje erbij besteld voor de lekkere trek, en tenslotte totaal ongepland tot in de avond blijft doorborrelen en dan maar gewoon de menukaart erbij pakt. Want dat wil je: Guusjes heeft letterlijk voor ieder wat wils: van pizza’s, saté en burgers, tot shakshuka, kaasfondue en vis.

Ook in de middag is het lastig kiezen: een tosti, salade, carpaccio, uitsmijter of toch ‘gewoon’ een clubsandwich? Wij kozen uiteindelijk voor de supermalse eendenborst en The Dutch Weedburger met  wedges van zoete aardappel met kaneel (waarom hebben we dit zelf niet bedacht?).

GUUSJES UTRECHT: KNUS BORRELRESTAURANT IN DE VOGELENBUURT
GUUSJES UTRECHT: KNUS BORRELRESTAURANT IN DE VOGELENBUURT
Guusjes

THEELEUTEN TOT JE EEN ONS WEEGT OF DE HELE AVOND BORRELEN BIJ GUUSJES

Op een winterse avond voelt Guusjes aan als de warme uitvalsbasis tijdens je wintersport, met stapeltjes brandhout, een hertenkop aan de muur, pallets met wijnflessen en een warme inrichting. Door de hele zaak hangen oude reclameborden, van Pepsi Cola tot pijptabak en Martini. En het aantal speciaalbieren liegt er niet om. En als kers op de taart kun je uit de vitrine kiezen voor de heerlijke millionaire’s shortcake met caramel én een lekker ouderwets spelletje. Kortom; hier kun je wel een lang (winter)avondje toeven.

TIP: De Bierverteller komt regelmatig langs voor het geven van een proeverij met elke keer een ander thema.

Bij Guusjes
Van ‘s-Gravesandestraat 27, Utrecht
etenbijguusjes.nl

Deel deze tips:

VIND DE LEUKSTE HOTSPOTS EN TIPS IN:

Mega handige linkjes

Boek je via onderstaande links dan support je ons zonder dat jij extra kosten maakt. Win-win! Bedankt ♥️

Vind hotels
via Booking.com

Vind goedkope vliegtickets
via Booking.com

Boek tours & excursies
via GetYourGuide.nl, Booking.com

Vind int. treintickets
via NSinternationaal.nl

Vind een huurauto
via verschillende aanbieders