‘Food Matterz, Opening Soon’ stond er enige tijd op de ramen geplakt van het mooie hoekpand. Wij waren inmiddels wel erg nieuwsgierig wat hier zou komen. ‘Een lunchcafé en delicatessenzaak in één’ ging de ronde. Lunchen en lekkere hapjes, dat doet een mens goed! Inmiddels is Food Matterz geopend op een toplocatie in de Oude Ebbingestraat. Wij mochten langs komen en wij nemen je mee.

Allereerst het pand. Food Matterz zit in een monumentaal hoekpand met zicht op het water. Er valt genoeg te bekijken en te zien op dit drukke punt. Lekker mensen kijken dus! Jarenlang zat er een suéde en lederzaak. Deze is inmiddels verhuisd en de nieuwe eigenaren hebben het pand volledig verbouwd, je herkent het niet meer terug. Door de enorme raampartijen is het een mooie lichte, frisse zaak geworden.

Bij binnenkomst heb je eerst het delicatessen gedeelte. Kazen, vleeswaren, wijnen, speciaalbiertjes én leuke keuken gerelateerde hebbedingetjes. Ideaal voor een tapas avondje met familie of vrienden! Wij beginnen meteen te watertanden en willen alles wel meenemen. Als je doorloopt kom je in het lunchgedeelte. De inrichting is door de eigenaren zelf bedacht. Het is stoer, een tikkeltje industrieel maar ook huiselijk. Het kan zo in een woonmagazine.

HOTSPOT OP TOP LOCATIE

Food Matterz is gespecialiseerd in koffie, lunch, borrel en delicatessen. De lunchkaart (afhalen is mogelijk) is gevarieerd. Het doet klassiek aan met een italiaanse twist. Ze hebben sandwiches, warme broodjes, salades en tosti’s. Ze staan voor verse en mooie producten. De broodjes worden live bereid en je ziet dat dit met liefde en passie word gedaan. Daarnaast hebben ze allemaal lekkers voor bij de koffie, wat wordt gemaakt door Bake my Day een eindje verderop.

Wij hebben net ons ontbijt achter de kiezen dus gaan voor een koffie met iets ‘kleins’. De Red Velvet cake en speculaas brownie zijn werkelijk heerlijk en absoluut in een aanrader! Wat een frisse nieuwe aanwinst voor Groningen, de stad is weer een hotspot rijker!

TIP: op zoek naar een origineel cadeautje? Kijk eens bij Food Matterz!

Website: foodmatterz.nl
Adres: Oude Ebbingestraat 86

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

DEEL TIPS

Founder van Hotspotjes waarop ik de leukste hotspots in kaart breng om deze vervolgens met jullie te delen. Van restaurant, winkel en bar, tot de tofste clubs en festivals!