Het industriële Amsterdam Noord heeft altijd een speciaal plekje bij ons gehad. Het is een van de weinige gebieden in Amsterdam waar nog écht rauwe hotspots zijn te vinden, maar ook moderne restaurants die zich vestigen op mooie plekken.

Welke leuk restaurant in Amsterdam-Noord moet je dan kiezen? We hebben een lijst gemaakt met de leukste restaurants in Amsterdam Noord om je een beetje op weg te helpen.

COMETA 
In een oud kerkgebouw in Amsterdam Noord zit Cometa, een café, restaurant en vintage winkel. Je kunt er terecht voor lunch, diner en een borrel, maar ook aan vermaak is geen gebrek.
Kometensingel 152a, Amsterdam | uitgebreid artikel lezen

PELUSA
Bij deze gastropub kan je terecht voor wild gefermenteerde bieren, natuurwijnen en een uitgebreide cider kaart. Chef Steven maakt op een parilla – een Argentijnse open vuur barbecue – lekkere (vega)gerechten van de kaart.
Leen Jongewaardkade 41, Amsterdam | pelusa.amsterdam

Menu Restaurant Contrast

CONTRAST
Uit dit drijvende paviljoen met een expositieruimte en een restaurant komen alleen duurzame en bewuste keuzes de keuken uit. Dat geldt ook voor de cocktails, bieren en wijnen van de bar.
Ms. van Riemsdijkweg 306, Amsterdam | uitgebreid artikel lezen

COBA 
De lekkerste taco’s, ceviche en mezcal vind je bij taqueria Coba in Amsterdam-Noord, om de hoek bij het Skatecafé. Één van de meest creatieve en alternatieve stukjes van Amsterdam-Noord. Een taqueria is een restaurant dat zich heeft gespecialiseerd in de exotische Mexicaanse keuken.
Schaafstraat 4, Amsterdam | uitgebreid artikel lezen

Coba

MEER RESTAURANTS IN AMSTERDAM NOORD

HELLING 7 
Restaurant Helling 7 zit gevestigd in Amsterdam Noord in een oude werfkantine. Het restaurant heeft een open keuken waar bijna alles op vuur is klaargemaakt. De discobal middenin het restaurant geeft het licht een mooi effect en de combinatie met de stalen balken, veel hout zorgen voor een intieme industriële sfeer.
tt. Melissaweg 57, Amsterdam uitgebreid artikel lezen

IJVER
7 dagen per week staan de imposante ijzeren deuren van IJver open voor een ontbijt, lunch, dinner of borrel. De menukaart bestaat uit een frisse mix van de Nederlandse en Franse keuken. Er wordt gekookt, veelal op de houtskoolgrill, met ingrediënten van Hollandse bodem met een knipoog naar het eigenzinnige van Amsterdam.
Scheepsbouwkade 72, Amsterdam | uitgebreid artikel lezen

Deel artikel

Meer handige tips

Vind hotels
via: Booking.com

Vind goedkope vliegtickets
via Booking.com, Cheaptickets

Boek tours & attracties
Via: GetYourGuide.nl, Viator

Vind goedkope vakanties
Via: VakantieDiscounter

Vind int. treintickets
via NSinternationaal.nl

Vind hostels
via Hostelworld

Boek een cruisereis
via Cruisereizen

Vind een huurauto
via verschillende aanbieders