Bierliefhebbers opgelet! Amsterdam heeft niet een, maar twee ontzettend fijne hotspots waar jij de lekkerste biertjes kunt proberen. Midden in De Pijp gelegen in een voormalig klooster vind je de oudste locatie van Bouwerij Troost, het andere pand vind je bij het Westergasterrein. Ook Amsterdam-Oost is binnenkort een vestiging rijker! Ideaal voor iedere Amsterdammer dus.

Wat zeker leuk is om te weten, Brouwerij Troost brouwt de bieren die zij schenken helemaal zelf! Dit is niet alleen heel erg lekker, nee, het ziet er ook nog eens gezellig uit. Het eerste dat jou zal opvallen tijdens het bezoek aan deze hotspot in de Pijp zijn de grote ketels midden in het restaurant, het bier wordt hier gebrouwen waar je zelf bij staat.

Voor elke dorstige en minder dorstige bezoeker bestaat het perfect biertje. Van publiekswinnaar “Honingblond”, perfect voor als je de ochtend daarna kunt uitslapen, tot de bekende “Smoked porter” donker van kleur met een rijke samenstelling aan mouten en een subtiele hint van bacon. Ga je liever voor een cocktail? Dan heb ik goed nieuws voor je. Naast huisgemaakte bieren destilleert Troost ook haar eigen gin, dé perfecte locatie voor een borrel dus.

BROUWERIJ TROOST AMSTERDAM
BROUWERIJ TROOST AMSTERDAM
BROUWERIJ TROOST AMSTERDAM
BROUWERIJ TROOST AMSTERDAM

BIER, BORRELS EN (BAR) FOOD BIJ BROUWERIJ TROOST

Ben je toch meer opzoek naar een restaurant? Dan zit je hier ook zeker goed. Probeer een flamkuchen, burger of ga voor pub food. Mocht je met een groep langs willen komen dan kun je de “Ribroast” voor 8 personen proberen, echt een aanrader. Wel even 3 dagen van te voren reserveren.

TIP! Heb jij zaterdagmiddag om 16u nog een uurtje vrij in je agenda? Kies er dan voor om een tour door de Westergas brouwerij te doen, Voor maar €6,- p.p krijg jij 45 minuten lang alle in’s en out’s over de brouwerij te horen van een expert. Uiteraard is de rondleiding niet compleet zonder een kleine proeverij. Ook krijg je een souvenir mee naar huis, maar ik ga uiteraard niet vertellen wat dit zal zijn.

Website: brouwerijtroost.nl
Adres: Cornelis Troostplein 21

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer
BROUWERIJ TROOST AMSTERDAM
BROUWERIJ TROOST AMSTERDAM

Deel deze tips

Founder van Hotspotjes waarop ik de leukste hotspots in kaart breng om deze vervolgens met jullie te delen. Van restaurant, winkel en bar, tot de tofste clubs en festivals!