Vlak onder het grote kantoor geweld in Amsterdam Zuid zit culinair paviljoen Circl gevestigd. Bij deze hotspot draait alles om circulariteit; een extreme vorm van duurzaamheid waarbij producten en voedingsmiddelen die nog van waarde kunnen zijn, worden hergebruikt.

Naast het prachtige restaurant, heeft de Circl een grote rooftopbar op de bovenste verdieping, grenzend aan de daktuin van het paviljoen. Een groene omgeving in het midden van het zakelijke Zuidas district. Overdag is dit een theetuin waar speciale theesoorten en koffies centraal staan die op ambachtelijke wijze worden bereid. ’s Avonds in dit dé plek voor een goed glas wijn, cocktails of gewoon een heerlijk biertje met bijpassende gerechtjes. Hier begin je de week of sluit je de werkweek af en vier je de vrijmibo met vrienden of met je collega’s.

restaurant CIRCL AMSTERDAM
restaurant CIRCL AMSTERDAM

ALLES DRAAIT OM DE ULTIEME VORM VAN DUURZAAMHEID BIJ DE CIRCL

Het interieur is verder strak voorzien van vele soorten hout die een tweede leven hebben gekregen na het kappen van de boom. Dat de Circl een duurzame eco hotspot is blijkt wel uit het feit dat het plafond geïsoleerd is met vezels uit 16.000 oude spijkerbroeken, gedeeltes van de muren voorzien zijn van gerecyclede werkkleding van oud ABN amro-medewerkers, de vloeren bestaan uit oude deuren en stoeptegels en de stoelen ontworpen met een 3D printer waarbij het materiaal uit onderdelen van oude koelkasten bestaat.

Voor vergaderingen ben je hier ook aan het juiste adres. In de kelder zijn namelijk diverse vergaderruimtes die je af kunt huren voor meetings of evenementen. Bij de Circl draait het om mensen samenbrengen en ontmoeten en dat onder één dak.

restaurant CIRCL AMSTERDAM
restaurant CIRCL AMSTERDAM

Naast de vele vormen van duurzaamheid is natuurlijk ook over de ingrediënten en bereidingswijze goed nagedacht, zoals de herkomst of de gevolgen voor de omgeving. De grootste hoofdrol in de gerechten zijn de groenten, omdat voedzaamheid bij de Circl voorop staat en belangrijker is dan de grootte van een portie. Het menu wisselt op dagelijkse basis met wat er op dat moment verkrijgbaar is. Leuk om dus vaker langs te hoppen en weer een nieuw culinair gerechtje te proberen.

restaurant CIRCL AMSTERDAM
restaurant CIRCL AMSTERDAM

Wij lieten ons verrassen en probeerde meerdere culinaire gerechten van de kaart. Zoals de Noordzee vissoep, Osdorpse tomatensalade met gepofte koolrabi en zoetzure ui, Pikante aubergine met aardappel & granen en heerlijke gestoofde geitenbok voorzien van witte boontjes en bospeen. Niet alleen zijn dit verrassende gerechten waarbij goed is nagedacht over de ingrediënten en de herkomst, maar de gerechten zijn stuk voor stuk ook nog eens hartstikke gezond.

Naast zakelijke diners, een snelle lunch of gewoon een borrel, is de Circl de ideale ontmoetingsplaats voor bedrijven, start-ups, buurtbewoners onderwijsinstellingen en burgers. Een plek bestemd voor iedereen en echt aanrader om te bezoeken!

Website: circl.nl
Adres: Gustav Mahlerlaan 10

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Deel deze tips

Founder van Hotspotjes waarop ik de leukste hotspots in kaart breng om deze vervolgens met jullie te delen. Van restaurant, winkel en bar, tot de tofste clubs en festivals!