Voor wie echt góed wil eten, een bijzonder avondje uit wil of eens wat nieuws wil proberen in Utrecht met een garantie op kwaliteit, is daar Concours. Voorheen droeg het restaurant op de Biltstraat de naam Te Koop, maar in 2016 nam check-kok Alex Zeelenberg de zaak over en besloot samen met het team het roer om te gooien en alleen nog maar te doen wat ze het liefste doen: met aandacht kleine bijzondere gerechtjes maken. Niet alleen het interieur, maar ook de naam en de kaart veranderden.

Het team? Dat bleef. En daar zijn we blij om. Want we worden hartelijk ontvangen in het knusse en sfeervolle restaurant. Door wie we ook bediend worden – ook de kok zelf komt aan tafel – iedereen neemt uitgebreid de tijd om vragen te beantwoorden en de eetbare kunstwerkjes toe te lichten.

CONCOURS UTRECHT
CONCOURS UTRECHT

Bij Concours kun je kiezen voor een diner bestaande uit 3, 4 of 5 gangen. Elke gang heeft de grootte van een tussengerecht, waarin allerlei verrassende smaken samenkomen. Wat er geserveerd wordt, wordt wekelijks afgestemd op het aanbod van de natuur en de leveranciers. Zo gaan alle gerechten met de seizoenen mee, en eet je geen twee keer hetzelfde. De gerechten worden op je wensen afgestemd, waardoor je een uniek menu krijgt.

Denk aan een chipje met mousse van zelf geplukte brandnetel, wortel en biet schijfjes, een knapperige kikkererwten beignet en limoenmayonaise. Ook de in zout en suiker gepekelde harder uit de Noordzee is een feestje om te eten, met gepofte rode ui, tonijnmayonaise en mierikswortel. En het leuke van al die kleine gerechtjes: voordat je bent bijgekomen van de ene smaaksensatie, staat de volgende alweer voor je neus!

LEKKER LANG TAFELEN IN HUISKAMERSFEER

Het uiterlijk van de gerechten kan wellicht het idee wekken dat je te maken hebt met een stijf Frans restaurant, waar het angstvallig stil is en iedereen met omhoog gestoken neus zijn wijn drinkt. Gelukkig is niets minder waar; bij Concours hangt een rumoerige borrelsfeer waardoor je extra lang blijft tafelen. Het kleine terras is gevuld met mensen die een buiten een wijntje of biertje drinken of even een pauze nemen tijdens de gerechten door. En ook binnen zit het vol: er zitten net zoveel duo’s als groepen in de gezellige eethoekjes, wat het geheel die huiskamersfeer geeft én het gevoel dat je nog lang niet naar huis wil.

Mocht je nou écht niet naar huis willen, dan kun je bij Concours een privé kookworkshop of masterclass volgen. Hierin deelt de chef-kok zijn keukengeheimen en ga je aan de slag met je eigen signature dish. Leuk om een keer met vrienden samen te doen! Toch komen wij liever nog een keertje terug, dan dat we zelf in de keuken gaan staan. Dan weten we in ieder geval zeker dat het steengoed is.

Restaurant Concours
Biltstraat 23, Utrecht
restaurantconcours.nl

Deel deze tips

Auteur bij Hotspotjes waarbij ik Utrecht vertegenwoordig en de leukste hotspots in kaart breng.