Iedereen kent natuurlijk het klassieke shotje tequila die je met citroen en zout — met veel pijn en moeite — naar binnen moet gooien. Tequila staat bekend om een sterk drankje, gemaakt van het sap van de blauwe agave, waarbij de meeste mensen een zuur trekken bij het horen van deze naam.
De mannen Ruben, Taco en Dale vonden het tijd voor wat nieuws en introduceren daarom een tequila die wél zacht en subtiel van smaak is. De Tecán tequila is gemaakt van 100% Blue Weber Agave en heeft dankzij het langdurige fermentatieproces — zo’n vier keer langer dan bij de meeste tequila’s — een zachte aromatische smaak met een houterige touch.
Met deze tequila hopen ze verandering te brengen en aan te tonen, dat een sterke Mexicaanse drank veel meer te bieden heeft dan een wegtrekker tijdens een feestje.
SHAKE JE EIGEN TECÁN COCKTAIL(S)
Het drankmerk is een samenvoeging van twee woorden: tequila en bacán. Bacán is een uitdrukking in verschillende Latino-landen en het kenmerkt charmante mensen vol flair en zelfvertrouwen, die plezier hebben en genieten van het leven.
Tecán is te drinken in een goede cocktail, een complexe Old Fashioned, Espresso Martini of een Paloma. Ook puur met extra veel ijs smaakt die erg lekker. Dorst? We geven tips hoe je deze cocktails het lekkerst zelf kunt shaken.
COCKTAILRECEPT: OLD FASHIONED
Ingrediënten:
- 60ml Tecán
- Angostura bitters
- 12ml agavesiroop (suikersiroop als alternatief)
- Ijsblokjes
- Maraschinokersen
- Sinaasappelschil
Bereidingswijze:
- Vul een tumbler(glas) met ijs.
- Voeg Tecán, de siroop en drie scheutjes Angostura bitters toe aan het glas. Roer het geheel maximaal 30 seconden.
- Druk het sap van de sinaasappelschil uit over het geheel en voeg vervolgens de schil bij het glas.
- Garneer tot slot met twee Maraschinokersen.
COCKTAILRECEPT: ESPRESSO MARTINI
Ingrediënten:
- 40ml Tecán
- 30ml koffielikeur naar keuze
- Eén single espresso
- 5ml vanille siroop
- Ijsblokjes
- Koffiebonen
Bereidingswijze:
- Voeg Tecán, de koffielikeur, de espresso en ijsblokjes samen in een cocktailshaker.
- Shake de inhoud stevig gedurende 10 seconden, of totdat er condensvorming op de buitenkant van de shaker te zien is.
- Schenk de inhoud in een glas naar keuze, let wel dat je deze dubbel strained (gezeefd) uitschenkt.
- Garneer met drie koffiebonen, cheers!
COCKTAILRECEPT: PALOMA
Ingrediënten:
- 50ml Tecán
- 15ml limoensap
- 50ml vers grapefruitsap
- Bruiswater
- Ijsblokjes
- Grapefruit
- Limoen
- Grof zout (op een schoteltje)
Bereidingswijze:
- Haal een schijf limoen langs de rand van een highball glas en haal vervolgens de rand van het glas langs het zout op het schoteltje.
- Vul het glas met ijs en voeg Tecán, limoensap en het grapefruitsap toe.
- Top af met bruiswater, roer dit kort door en garneer tot slot met een schijfje grapefruit. Enjoy!