De eigenaren achter club Sissi’s en de kroeg Huis van Iemand Anders in Amsterdam Oost, eren met Bar Dancing Multipla de lelijkste auto ooit gemaakt; de Fiat Multipla.

Het industriële Schinkelterrein was de aangewezen plek — in een oude garage — om deze robuuste auto in de spotlights te zetten. Al bij aankomst kun je niet om de Fiat Multipla heen. Buiten staat een exemplaar als kunststuk op de parkeerplaats- en bij binnenkomst staat een miniatuur van de Fiat Multipla als een ode aan deze auto op een Romeinse pilaar te shinen.

Het interieur bij Bar Dancing Multipla sluit daarom goed bij deze auto aan. De muren zijn voorzien van witte tegels, aan de muren hangt oranje ledverlichting die in combinatie met de beslagen garage deurramen zorgen voor een rauw, maar gezellig sfeertje.

Het restaurant heeft een bar in het midden en de open keuken met DJ-booth en de zespersoons chefs table richting het publiek creëren een relaxed sfeertje. In de zaak staan verder de tafels ruimschoots — op zijn Italiaans — opgesteld zodat het voelt alsof je met je Italiaanse familie aan tafel schuift.

Club Multipla Amsterdam - Hotspotjes.nl-4
Club Multipla Amsterdam - Hotspotjes.nl-3
Club Multipla Amsterdam - Hotspotjes.nl-2

Menu Bar Dancing Multipla: Italiaans, sterk en eenvoudig

Het menu bestaat uit traditionele – en moderne Italiaanse familiegerechten. Er worden schalen op tafel gezet zodat je met elkaar kan delen. De gerechten zijn per bordje, bord of schaal te bestellen zodat ‘shared dining’ gewoon lekker Italiaans opscheppen wordt.

Op de kaart staan starters zoals bruschetta, carpaccio di polpo of portobello met gesmolten taleggio kaas, maar natuurlijk mogen ook borden met spaghetti en tagliatella niet op je tafel ontbreken.

Menu Multipla Amsterdam - Hotspotjes.nl-1
Menu Multipla Amsterdam - Hotspotjes.nl-2

Zodra je bent uitgegeten sluit je af met een dolci, cafe correto (espresso met een shot sambuca) of een digestivo, zoals limoncello.

Op vrijdag- en zaterdag gaan de tafels aan de kant en verandert de zaak in een echt feestje. In de andere area kunnen gasten verder dansen in de club of boven chillen bij de cocktailbar. Kortom: Bar Dancing Multipla is een rauwe plek, waar ze de Italiaanse Fiat Multipla met de juiste snaar weten te eren.

Bar Dancing Multipla Amsterdam
Valschermkade 16
multipla.amsterdam

Deel deze tips

Founder van Hotspotjes waarop ik de leukste hotspots in kaart breng om deze vervolgens met jullie te delen. Van restaurant, winkel en bar, tot de tofste clubs en festivals!