Lunchen is toch wel 1 van mijn favorieten bezigheden. Zeker in het weekend, maar eigenlijk altijd wel haha. Dit keer was het lunchtijd bij FG Food Labsin Rotterdam: een FG keten gerund door François Geurds (ook wel bekend als de eigenaar van het FG restaurant). François serveert iedere dag een menu aangepast op seizoensproducten, wat bijdraagt aan een zeer culinaire beleving.

Wil je een lunch of diner waar alles klopt van het begin tot het eind? Dan is FG Food Labs een absolute aanrader. Het restaurant heeft een Michelinster en is gevestigd in het centrum van Rotterdam, op 5 minuten loopafstand van het Hofplein.

Bij binnenkomst staan er 2 doormen die je jas aannemen en je naar je tafel begeleiden. Een niet al te groot restaurant oftewel ‘Lab’ met hoge tafels en stoelen, een open keuken met een ongedwongen sfeer. Absoluut toegankelijk voor iedereen.

Wij gingen lekker zitten aan een hoge tafel vlakbij de keuken. Het is best wel leuk om te volgen wat de koks allemaal doen en met hoeveel passie en precisie zij de gerechtjes bereiden.

FG FOOD LABS ROTTERDA
FG FOOD LABS ROTTERDAm

DINEREN OF LUNCHEN BIJ MICHELINSTER RESTAURANT FG FOODLABS IN ROTTERDAM

Eerst kregen wij 2 aperitiefjes en daarna voor-, hoofd- en nagerecht. En geloof mij: that’s a lot for lunch! Je kunt kiezen voor een wijnarrangement met bijpassende wijnen bij de gerechten. Hier kozen wij echter niet voor mede omdat het pas 1 uur ’s middags was, maar ik zou het zeker doen bij een diner! We kozen er dus voor om het bij 1 wijntje en een fles sparkling water te houden. De wijn die werd geschonken was een heerlijke, fruitige Spaanse wijn.

Het eten is een ware smaaksensatie. Er worden heel veel verschillende ingrediënten gebruikt. Zo kun je zien dat het echt iets weg heeft van experimenten. Onderschat dit echter niet, want het is echt heerlijk!

Aardappel zat verwerkt in het aperitiefje als soep met overheerlijke ingrediënten. In het tweede aperitiefje kregen we eendenborstfilet in een soort soepje met allerlei verschillende lagen met andere smaken die gecombineerd gegeten moesten worden.

FG FOOD LABS ROTTERDAM
FG FOOD LABS

Het voorgerecht bestond uit aardappelpuree, joselito, kaviaar en scheermesjes. In het hoofdgerecht zaten asperges verwerkt (seizoensgroenten), bloemkool, en heerlijke stukjes zacht, malse beef. Het dessert was een explosie aan verschillende smaken. Ik ben echt een toetjespersoon en hier werd ik dus ook heel erg blij van! Het dessert bestond uit blanc manger, amarene kersen, aceto en amandelen. Als laatste kregen we een Pina Colada drankje. Heel erg zoet en heel erg lekker!!

Hoewel ik moet toegeven dat ik meestal lekker nuchter ben en gewoon een burger of pizza ga eten wanneer ik uiteten ga, is dit zeker een aanrader als je eens iets te vieren hebt of gewoon een smaakvolle ervaring wilt.

FG Food Labs Rotterdam
Katshoek 41, Rotterdam
fgfoodlabs.nl

Deel deze tips:

VIND DE LEUKSTE HOTSPOTS EN TIPS IN:

Mega handige linkjes

Boek je via onderstaande links dan support je ons zonder dat jij extra kosten maakt. Win-win! Bedankt ♥️

Vind hotels
via Booking.com

Vind goedkope vliegtickets
via Booking.com

Boek tours & excursies
via GetYourGuide.nl, Booking.com

Vind int. treintickets
via NSinternationaal.nl

Vind een huurauto
via verschillende aanbieders