Vlak achter de Mariaplaats in het centrum van Utrecht, aan het Visschersplein, vind je restaurant Florent; een elegant restaurant dat Frans aandoet. Florent is echt één van de verstopte pareltjes van Utrecht; je loopt er niet zomaar langs (je moet het weten te vinden) maar geliefd bij veel vaste gasten. Extra leuk dan ook dat we hier een bezoekje konden brengen.

FLORENT UTRECHT: PARIJSE BISTRO MET UTRECHTSE GASTRONOMIE
FLORENT UTRECHT: PARIJSE BISTRO MET UTRECHTSE GASTRONOMIE

Het interieur bij restaurant Florent is comfortabel en de sfeer eigentijds. Langs de lange kant van het restaurant loopt een spiegel met Franse iconen. We zitten aan een ronde tafel met wit tafellinnen en op prachtige leren stoelen, waar we direct fan van zijn. Zo’n fan dat de eigenaar van Florent de interieurstylist even op ons afstuurt, die een tafel verderop zit te dineren.

Thomas Haukes is de enthousiaste eigenaar van interieurzaak SpringersInteriors en vanaf het begin betrokken geweest bij het restaurant. Hij komt er nog steeds graag en vertelt dat hij het mooi vindt hoe betrokken het personeel is en hoeveel lol er samen wordt gemaakt.

En dat kunnen wij beamen: niet alleen komt de chef-kok persoonlijk even aan tafel om een gerecht uit te serveren, ook worden we bediend door een hele aardige jongen die ons precies uitlegt wat voor gerecht we voor onze neus krijgen. En dat is handig, want we hebben gekozen voor de chef’s special van 4-gangen (die de 50 euro meer dan waard is!).

FLORENT UTRECHT: PARIJSE BISTRO MET UTRECHTSE GASTRONOMIE
FLORENT UTRECHT: PARIJSE BISTRO MET UTRECHTSE GASTRONOMIE
FLORENT UTRECHT: PARIJSE BISTRO MET UTRECHTSE GASTRONOMIE

Restaurant Florent: Fijne mensen en verfijnde gerechten

Het is heerlijk tafelen bij Florent. En niet alleen op die geweldige stoelen, ook in het midden van de zaak zit je leuk aan één van de hoge tafels met idem barkruk. Daar kun je trouwens ook prima terecht voor een goed glas wijn en een chique borrelhap (zoals een plat de charcuterie, oesters of toast met crab en caviaar.). Voorin het restaurant kijk je zo de keuken in, waar hard wordt gezwoegd op de prachtig ogende gerechten, die geinspireerd zijn op de Frans-Belgische keuken.

Seizoensgebonden ingrediënten en groenten nemen een prominente plaats in op de menukaart. Denk bijvoorbeeld aan een voorgerecht van bospaddestoelkroketjes met selderij, oesterzwam en truffelmayonaise, een hoofdgerecht van gepofte knolselderij met bearnaisesaus, groente glacé en pommes neuf en na pijnboompittentaart met crème van karamel en zeezout.

Kies daar één van de heerlijke wijnen of een glaasje port bij, en je avond is compleet. Een must-visit voor elke foodliefhebber!

Florent le Bistro
Visschersplein 75, Utrecht
restaurant-florent.nl

Deel deze tips:

Auteur bij Hotspotjes waarbij ik Utrecht vertegenwoordig en de leukste hotspots in kaart breng.