Op het oude NDSM-terrein aan het water, tussen de kranen en immens grote boten, vind je op een scheepshelling restaurant Helling 7 met groot terras. In de winter is het terras omringt door schermen, zodat je geen last hebt van de harde wind. Vanaf het NDSM-pontje is dit restaurant op loopafstand (10min) te bereiken.

Helling 7 is een oude werfkantine die circulair is gebouwd met oude materialen van de Werf. Met een stalen constructie, waarvan de trap naar boven al indrukwekkend is. Vervolgens kom je in de hal waar het oude schakelwerk nog zichtbaar is.

restarurant-helling7-amsterdam
restarurant-helling7-amsterdam

In de open keuken wordt het vuur hoog opgestookt en kookt de crew met plezier en passie. Ze maken een praatje met iedereen en je wordt enthousiast begroet bij binnenkomst. De discobal middenin het restaurant geeft het licht een mooi effect en de combinatie met de stalen balken, veel hout zorgen voor een intieme industriële sfeer.

Je kunt hier dinsdag tot en met zondag dineren en in het weekend is er ook een lunchkaart aanwezig. Ga lekker zitten aan een intiem tafeltje aan het raam, een lange houten tafel met een groep of aan de gezellige bar. Er zijn ook ronde tafels, mijn favoriete plek voor een groep van 4 of 5 personen. Je kunt bij Helling 7 kiezen uit een 3- of 4-gangenmenu, waarbij de chef besluit wat je gaat eten. A-la-carte is ook een optie, dus top voor de control freaks onder ons.

VURIGE GERECHTEN OP HET MENU BIJ HELLING 7

Als voorgerecht kan je genieten van onder andere steak tartaar, burrata met gegrilde prei en romainesla én (honger!) een broodje met zelfgemaakte humus. Daarna los op een côte de boeuf van 500 gram met de lekkerste chimichurri en natuurlijk frietjes. Helaas geen ruimte meer voor een dessert of kaasplankje. Jammer. Het zag er goed uit!

Op de cocktailkaart staan alleen maar toppers, zoals Pisco Sour, Dark & Stormy en Margarita. Daarna natuurlijk een lekkere fles wijn uitzoeken en beetje water erbij.

restarurant-helling7-amsterdam
restarurant-helling7-amsterdam

De mensen die bij Helling 7 werken zijn leuk. Ze lopen met een glimlach over de vloer en hebben kennis van alle producten en gerechten. Dat zie je niet overal meer. Ieder gerecht dat op tafel wordt geserveerd wordt ook uitgelegd. Er is continu voldoende aandacht.

Ook zin in een lunch of diner op een unieke, rauwe plek in Amsterdam-Noord? Helling 7 is waar je moet zijn. Vergeet niet te reserveren, want het is altijd druk.

Helling 7
tt. Melissaweg 57, Amsterdam
helling7.nl

Deel deze tips

Auteur bij Hotspotjes waarbij ik Den Haag en Amsterdam vertegenwoordig en de leukste hotspots in kaart breng.