Café Het Gegeven Paard in Utrecht is een soort grand café dat is gehuisvest op de begane grond van spiksplinternieuwe poptempel Tivoli Vredenburg. Haast niet te missen, vanwege de grote glazen wanden en de drukbezochte weg die ernaast loopt. Maar hoewel het café onder het dak van Tivoli vertoefd, is Het Gegeven Paard een op zichzelf staand en eigenzinnig café met een eigen programma.

Zo organiseert het café regelmatig een populaire pubquiz en is het de host van het Science Café, waarbij politieke, wetenschappelijke en maatschappelijke kwesties bediscussieerd worden. Ook de Rabo Open Stage – een klein podium van Tivoli dat aan het café grenst en waar nieuw talent optreed – is zeer geliefd en zorgt altijd voor een volle bak.

HET GEGEVEN PAARD UTRECHT
HET GEGEVEN PAARD UTRECHT

MENU HET GEGEVEN PAARD

Het café had het in het begin nog niet zo makkelijk, als onderdeel van moederschip Tivoli, maar heeft door de maanden heen zo haar fans bij elkaar verzameld. Daardoor zou je bijna vergeten dat het ook een zeer geliefde en praktische plek is voor al het concertvolk. Bij de steeds wisselende menukaart wordt rekening gehouden met de bereidingstijd, zodat gasten een hapje kunnen komen eten én op tijd bij de concertzaal zijn. Wat nog best een klus is, gezien het feit dat Tivoli maar liefst negen verdiepingen telt. Maar ook als je geen kaartjes hebt, is Het Gegeven Paard een perfecte borrelplek: je hebt keuze uit goeie, originele borrelhappen én een reeks cocktails, waaronder de Horse Neck en de Pink Fluffy Unicorn.

HET GEGEVEN PAARD UTRECHT
HET GEGEVEN PAARD UTRECHT

Café Het Gegeven Paard in Utrecht: NET ZO POPULAIR ALS TIVOLI ZELF

Waar op donderdagavond en in het weekend vooral de cocktails de boventoon voeren, zijn dat overdag de latte macchiato’s en glazen muntthee. De lichte en ruime locatie is dankzij het aantal stopcontacten en het goede wifi-signaal een geliefde plek bij freelancend Utrecht.

Voorlopig zit iedereen nog binnen, maar dat zal niet lang meer duren. Want in de zomer kun je buiten genieten van het grote terras aan het water, waar bootjes langsvaren en waar je waarschijnlijk het langste zon hebt van heel Utrecht. Nu nog een goed bewaard geheim, straks een heuse hotspot.

Café Het Gegeven Paard
Vredenburgkade 11, Utrecht
cafehetgegevenpaard.nl

Deel deze tips:

Auteur bij Hotspotjes waarbij ik Utrecht vertegenwoordig en de leukste hotspots in kaart breng.