Op de gezellige Oude Molstraat in het centrum van Den Haag zit Lapsang, overdag een theesalon en lunchroom en ’s avonds een wijnbar en restaurant. Lapsang heeft dan ook twee trotse eigenaren, overdag Sanne en ’s avonds Pim. En twee verschillende kaarten, die om 17:00 uur worden gewisseld.

Voor Sanne is in het life-long dream come true om haar eigen zaak te hebben, waar zij haar voorliefde voor thee, horeca, en het verwennen van mensen met huisgemaakte, met liefde gecreëerde gerechten en taartjes, dagelijks kan uitdragen.

Wij zijn ’s middags van de partij en bij binnenkomst valt gelijk op dat we in een historisch pand terecht zijn gekomen, met allerlei originele details zoals de glas-in-lood ramen, de enorme schouw en oude deuren. Het doet knus en gezellig aan, als in een ouderwetse woonkamer.

In dit pandje zat al eerder langere tijd een theesalon van een mevrouw, en daarvoor lang, heel lang geleden, was het pandje onderdeel van de slijterij en wijnhandel van de gebroeders Richters, die hun kantoor en opslag op de Oude Molstraat hadden, later opgegaan in de Gall & Gall-keten.

Restaurant Lunch Lapsang in Den Haag
Restaurant Lunch Lapsang in Den Haag

LAPSANG VAN ALLE MARKTEN THUIS

De sfeer bij Lapsang typeert zich als ‘laidback’. Je mag hier geen haast hebben, gewoon genieten en jezelf zijn. Er komt veel vrouwenvolk overdag thee drinken en lunchen, maar ondertussen ook veel creatievelingen en jonge, knappe ‘hipsters’ met laptops om een beetje te werken.

High-teas zijn hier erg populair en we snappen direct waarom als we in de vensterbank de verse taarten zien staan om af te koelen. Als zoetekauwen zijn wij tot de conclusie gekomen dat iedereen in Nederland een stukje ‘hummingbird’ (banaan/ananas) moet hebben geprobeerd hier!

Verder wordt de lunchkaart ongeveer twee keer per jaar aangepast aan het seizoen en heeft men er geen problemen mee om een gerecht aan te passen voor eventuele allergieën. Fijn!

Sanne organiseert elke maand op dinsdag, samen met haar Spaanse collega Julia uit Sevilla, het extreem populaire ‘Noche de Tapitas’, waar mensen vooraf kunnen reserveren voor een avond vol heerlijke authentieke tapas en andere Spaanse gerechtjes. Wees er snel bij, want het is elke keer afgeladen.

Lapsang
Oude Molstraat 11A, Den Haag
lapsang.nl

Deel deze tips:

VIND DE LEUKSTE HOTSPOTS EN TIPS IN:

Mega handige linkjes

Boek je via onderstaande links dan support je ons zonder dat jij extra kosten maakt. Win-win! Bedankt ♥️

Vind hotels
via Booking.com

Vind goedkope vliegtickets
via Booking.com

Boek tours & excursies
via GetYourGuide.nl, Booking.com

Vind int. treintickets
via NSinternationaal.nl

Vind een huurauto
via verschillende aanbieders