In een van de mooiste panden van hartje Amersfoort is grand-café Nul33 gevestigd. Op deze hotspot geniet je van koffie, lunch, borrel en good food. Het twee etages tellende monumentale gebouw nodigt direct uit om lekker te eten en drinken. Het dateert uit 1903 en dat is te zien aan de bijzondere Jugendstil-kenmerken, waaronder prachtige sjabloonschilderingen op het plafond en mooie ornamenten.

Op de ruim opgezette begane grond heerst de gezellige, ongedwongen sfeer van een stadsbrasserie. Je hebt er veel leuke zitplekken bij het raam: lekker licht én er valt buiten altijd wel wat te zien (niets leukers dan mensen kijken, toch?). Wil je wat rustiger zitten, dan bevelen we je de eerste etage aan. Hier geniet je helemaal van een waanzinnig mooi uitzicht, dankzij de vele en grote ramen. ’s Avonds krijg je hier echt zo’n fine dining-gevoel.

NUL33 AMERSFOORT: FANTASTISCHE HOTSPOT VOOR FOOD EN BORREL IN DE STAD
NUL33 AMERSFOORT: FANTASTISCHE HOTSPOT VOOR FOOD EN BORREL IN DE STAD

Nul33 – dat staat voor het netnummer van Amersfoort en omgeving – werkt veel samen met lokale leveranciers. Dat zie je terug in de menukaart en in het interieur. Zo zien we bijvoorbeeld Jochem Diekerhof voorbijkomen. Deze scharrelsagerij levert het premium vlees voor de Nul33 Hamburger en de Nul33 Hotdog. Beide echte aanraders!

Ben je meer van vis? Dan tippen we je de huisgerookte zalm. Om je vingers bij af te likken, zo lekker! Enne: de manier waarop de huisgemaakte soepen worden geserveerd is werkelijk fantastisch: uitgeschonken aan tafel op een mooi, opgemaakt bord. Duimpje omhoog!

LEUKSTE HOTSPOT GELEGEN IN DE LANGESTRAAT

Meer dan nice to know, is dat Nul33 vol inzet op koffie en dat is te merken. Op de prachtige Kees van der Westen – volgens kenners de Rolls Royce onder de koffiemachines – worden dagelijks de heerlijkste americano’s, espresso’s, cappuccino’s en latte macchiato’s gemaakt. Het team van Nul33 heeft de koffie- en de espressoblend zelf samengesteld en beide worden gebrand bij de Amersfoortse koffiebranderij Special Roast.

TIP: als je dan toch bij Nul33 bent, ga dan zeker ook even naar het toilet. Dat klinkt een beetje gek misschien. Totdat je afdaalt naar de gewelvenkelder daterend uit de 16e eeuw, waarin je de toiletruimtes vindt: waanzinnig!

Website: nul33.nl
Adres: Langestraat 76

Deel deze tips

Founder van Hotspotjes waarop ik de leukste hotspots in kaart breng om deze vervolgens met jullie te delen. Van restaurant, winkel en bar, tot de tofste clubs en festivals!