Friyay! Het is bijna weekend en waar doen we dan de vrijmibo? Wij zetten verschillende vrijmibo hotspots in Amsterdam voor jou om een rijtje! Een biertje, wijntje of cocktail gecombineerd met een lekkere bite? Dit zijn de hotspots in Amsterdam waar je moet wezen om het weekend in te luiden!

THE COMMONS
Naast het prachtige restaurant kan je hier fantastisch cocktails drinken aan de bar of bij het raam in een bruisende internationale vibe. Elke dag is er een 5@5 cocktail hour van 17.00 uur tot 19.00 uur, waar liefhebbers voor slechts 5 euro een French Martini of Whiskey Sour kunnen bestellen. Let’s celebrate the things we have in common!

HELST
Helst is gespecialiseerd is speciaalbieren en daar kan je bij binnenkomst niet omheen. Een rauwe industriële setting met maar liefst vijftien Amsterdammertjes als tap laten hier het vloeibare goud-en-bruin rijkelijk vloeien. Met 30 bieren op de tap en 45 op de fles is dit een must-go bierwalhalla in hartje Pijp en de perfecte plek voor een vrijmibo.

TAPMARIN
De Tapmarin is zeker niet nieuw en functioneert al zeker zo’n 45 jaar als gezellige buurtkroeg die niet meer weg te denken is uit Amsterdam. Doordeweeks kan je hier ’s avonds terecht voor een lekker biertje met vrienden (of juist die eerste date!) en op dinsdag nodigt de Tapmarin je graag uit om een potje bingo mee te spelen.

BORLL KITCHEN
De Borrl Kitchen is geïnspireerd door het Italiaanse Apertivo en de typisch Nederlandse borrel, bedachten de eigenaren het all-day borrel concept. Hierbij wordt het eten en drinken op een leuke manier gepresenteerd en draait alles om het delen van eten, smaken en beleven. Zo heb je de hele dag door – van ontbijt tot laat – het gezellige en sociale borrel gevoel.

WANNEER DE VIJF WEER IN DE KLOK ZIT, VRIJMIBO TIME!

CALLE OCHO
Ben je op zoek naar de beste cocktails en heerlijke Latijns-Amerikaanse bites in super bruisende setting? Dan ben jij Calle Ocho op de Albert Cuyp aan het juiste adres. Aan de bar kan je de beste cocktails drinken van de stad. En van drinken krijg je honger. Calle Ocho heeft een fantastische kaart met allemaal heerlijke bites.

LOUIE LOUIE
Onze favoriete vrijmibo stek in Oost! De borrelkaart van Louie Louie is een feestje. Heerlijke kannen Sangria, veel Gin Tonics, Cocktails, mooie wijnen en lekkere biertjes. Kortom, Louie Louie is een feestje. Geweldige sfeer hangt er, de inrichting is on fleek.

BROUWERIJ TROOST
Brouwerij Troost brouwt de bieren die zij schenken helemaal zelf! Dit is niet alleen heel erg lekker, nee, het ziet er ook nog eens gezellig uit. Het eerste dat jou zal opvallen tijdens het bezoek aan deze hotspot in de Pijp zijn de grote ketels midden in het restaurant, het bier wordt hier gebrouwen waar je zelf bij staat.

Deel artikel

Meer handige tips

Vind hotels
via: Booking.com

Vind goedkope vliegtickets
via Booking.com, Cheaptickets

Boek tours & attracties
Via: GetYourGuide.nl, Viator

Vind goedkope vakanties
Via: VakantieDiscounter

Vind int. treintickets
via NSinternationaal.nl

Vind hostels
via Hostelworld

Boek een cruisereis
via Cruisereizen

Vind een huurauto
via verschillende aanbieders