Metro City Kitchen in Utrecht is een hotspot pal op het Jaarbeursplein naast het Utrecht Centraal, op die plek waarvan je niet dacht dat je daar snel op een gezellig terrasje zou zitten. Inmiddels is de toko booming en trekt het talloze Utrechters en forenzen.

Bij Metro City Kitchen komen downtown (winkeltasjes vanuit de binnenstad en Hoogh Catharijne) en uptown (aktetassen vanuit het Rabobank hoofdkantoor en de Croeselaan) bij elkaar. En met zowel een Deli als een Dining is er voor iedere gelegenheid (en ieders budget) wat wils.

METRO CITY KITCHEN UTRECHT: HOTTE STADSKEUKEN OP JAARBEURSPLEIN
Metro City Kitchen Utrecht

Metro City Kitchen is een plaatje om te zien: ruimtelijk, modern, sfeervol, met zowel boven als beneden een indrukwekkende bar en met talloze fijne hoekjes om te bemannen met je vriendinnen of collega’s. Voor bijvoorbeeld een uitgebreide lunch, afterwork borrel of etentje. Waar je aan moet denken? Wentelteefjes of eggs benedict als ontbijt en een grilled sandwich of linzenburger als lunch.

En wil je het écht goed doen (kijk uit voor watertanden), ga dan voor één van de fruit de mer plateaus met langoustines, oesters, kingcrab en kreeft. Kan jou ’t schelen!

METRO CITY KITCHEN UTRECHT: HOTTE STADSKEUKEN OP JAARBEURSPLEIN
METRO CITY KITCHEN UTRECHT: HOTTE STADSKEUKEN OP JAARBEURSPLEIN
Metro City Kitchen Utrecht

Metro city Kitchen menu: ONTBIJT, LUNCH, DINER EN BORREL IN DE DOWNTOWN DELI OF UPTOWN KITCHEN

Voor een diner meer in stijl loop je door naar de Uptown Dining op de eerste verdieping. Hier kies je uit drie tot zes gangen, opgediend door de uiterst charmante bediening. Dankzij de open keuken kijk je mee met je gerechten en de wijnen die bij elk gerecht geserveerd worden zijn bovengemiddeld smakelijk.

Iedere twee weken wisselt de kaart, dus je weet nooit wat je krijgt. Eén ding weten we wel, en dat is dat de tartaar van sneeuwkrab, Noorse coquilles, hert met pancetta en passievruchtencremeux met karnemelk stuk voor stuk gruwelijk lekker waren. Kortom, dit is er eentje om mee thuis te komen. Ook als je niet met de trein bent.

Metro City Kitchen
Jaarbeursplein 15, Utrecht
restaurantmetro.nl

Deel deze tips:

Auteur bij Hotspotjes waarbij ik Utrecht vertegenwoordig en de leukste hotspots in kaart breng.