Als je bij het nieuwe Miyagi and Jones binnenloopt – naast de nieuwe Kinepolis bioscoop vlakbij het station – proef je twee verschillende sferen: de altijd gezellige Westerse borrelcultuur en de verfijnde Aziatische keuken met honderd en één smaken. Een beetje van Miyagi en een beetje van Jones dus, een mooie mix tussen het oosten en westen.

Sowieso is de sfeer goed, zeker als je zo rond het weekend binnenkomt. Voordat je tegen de langgerekte open keuken aanloopt passeer je namelijk eerst een aparte bar, welke omringd wordt door hoge tafels met barkrukken. De ideale plek voor een hapje en een drankje, of gewoon een heleboel drankjes. In de hoek staat namelijk een DJ die relaxte beats draait, waardoor Miyagi and Jones een perfecte pitstop is voordat je naar een feestje gaat. Dat, de sfeervolle aankleding en verlichting (en waarschijnlijk de cocktails), zorgen voor een rumoerige en gezellige clubby vibe.

MIYAGI AND JONES UTRECHT: ASIAN GASTRO, STREETFOOD EN GIN TONICS
MIYAGI AND JONES UTRECHT: ASIAN GASTRO, STREETFOOD EN GIN TONICS

Als je langs de keuken het langgerekte restaurant in loopt, langs de vitrine waar rauwe vis klaarligt voor sushi, de torens bamboe stoommandjes en de flesjes sojasaus, krijg je een beetje het gevoel dat je in één van de straatjes van Hong Kong bent. Je loopt langs knusse zithoekjes voor vier personen, hoge tafels voor twee, tot achterin de zaak waar ruimte is voor een diner met al je vrienden aan een lange tafel, maar waar ook ronde tafeltjes voor twee of drie personen staan. De muren zijn beschilderd met sumo worstelaars, iconische tekeningen en geinige teksten, waarvan ‘you had me at sushi’ erg op ons van toepassing was.

Zodra we de kaart in handen kregen schoten onze ogen dan ook naar Miyagi’s Holy Sushi en kozen we voor de Full House Combo, een verrassingscombinatie. Deze werd samen met de Fresh Spring Rolls en de Peking Duck Crepes op tafel gezet, en zo zat ik ineens met m’n drie lievelingsgerechten voor m’n neus. Konnichiwa!

MIYAGI AND JONES UTRECHT: ASIAN GASTRO, STREETFOOD EN GIN TONICS
MIYAGI AND JONES UTRECHT: ASIAN GASTRO, STREETFOOD EN GIN TONICS
MIYAGI AND JONES UTRECHT: ASIAN GASTRO, STREETFOOD EN GIN TONICS

Als je je eten niet graag deelt, is deze plek niet voor jou. Maar als je nooit kunt kiezen (en dat gaat je zeker met deze goddelijke kaart niet lukken), dan zit je goed! Volgens het shared dining concept kun je bij Miyagi and Jones elke ronde samen vier kleine gerechtjes bestellen (en dit drie of vier rondes lang), maar je kunt ze ook los bestellen: van gegrilde zalm of makreel, gefrituurde gamba (die saus!) en spicy edamame boontjes, tot Louisiana fries, súpermalse honing spareribs, sashimi en curry beef satay. Om nog maar te zwijgen van de lijst met zelf samen te stellen cocktails, Gin Tonics en speciaalbieren, waaronder Aziatische biertjes en Westerse popie jopie’s als Thai Thai en Rice Rice Baby.

Menu Miyagi and Jones: shared dining gerechten in de straatjes van Hong Kong

Bij deze hotspot kun je van de middag tot de avond terecht: voor een smakelijke lunch, als snelle stop voordat je een filmpje pakt, het weekend inluidend met een speciaalbiertje en een plateau barbites, of voor het uitgebreide diner van gerechtjes die door het vriendelijke personeel binnen no time op tafel worden gezet. Om af te sluiten met de oneliner op de achterkant van de menukaart: ‘I ate like a badass geisha’. And that I did.

Go to tip: onder het motto ‘Forget friday and let’s get the weekend started’ kun je elke donderdag bij Miyagi and Jones terecht voor Beers and Beats, met lekkere deuntjes, hapjes en 30% korting op speciaalbiertjes.

Miyagi & Jones Utrecht
Veemarktplein 42, Utrecht
miyagiandjones.nl

Deel deze tips:

Auteur bij Hotspotjes waarbij ik Utrecht vertegenwoordig en de leukste hotspots in kaart breng.