Groningen is de laatste tijd flink wat hotspots rijker geworden. Geen straf al zeggen wij het zelf! Wij hebben een overzicht gemaakt met de leukste hotspots om te ontbijten en lunchen in de binnenstad van Groningen.

Het Concerthuis: Het  Concerthuis zit op een heerlijk pleintje in het centrum van Groningen. Deze gave tent is van alle markten thuis. Ontbijt, lunch, diner en borrel. Wat wij zo gaaf vinden aan deze plek is dat je hier kan genieten van de ‘brakke brunch’ op zondag. Onbeperkt ontbijten to beat the hangover. Verder is de kaart lekker origineel en houden wij gewoon van deze laid back sfeer.

Food Matterz: Food Matterz is nog niet heel lang open. Maar niet meer weg te denken wat ons betreft. Hier wordt veel gewerkt met producten uit de omgeving. Ze hebben een aparte menukaart met allemaal lekkere yoghurt ontbijtjes. Met bijvoorbeeld aardbei, munt en witte chocolade. Of ga voor de healthy variant met noten en zaden. Bestel dan ook een lekkere koffie er bij want daar zijn ze hier ook heel goed in.

MEER HOTSPOTS ONTBIJT EN LUNCH IN GRONINGEN

Bakkerij Blanche:
Dit pareltje mag je niet voorbij lopen. Blanche heeft heerlijke broodjes uit eigen bakkerij. Verschillende soorten ontbijtjes staan hier op de kaart. Yoghurt met fruit en granola. Of bestel de wentelteefjes. De lunchkaart is ook niet mis. Bovendien is Blanche gewoon echt een prachtige plek om even rustig te zitten. Zeker een bezoekje waard!

Baq: Deze etalage kán je gewoon niet voorbij lopen. Alles staat hier uitgestald en je wilt alles wel even proeven. Al het brood komt uit eigen bakkerij en als je een broodje oude kaas bestelt, is die vast en zeker nog warm van de oven. Niks is hier te gek en je kunt hier bestellen waar je zelf zin in hebt. Ook een fijne plek voor de kids onder ons!

Feel Good: Onlangs is deze hut even door de make-over geweest. De kaart is net zo gezond gebleven. Alles is veganistisch en de vegetariërs kunnen hun hart hier ophalen. Maandelijks wordt hier een ‘pancake party’ gehouden. Ook de fotowaardige smoothiebowls moet je hier gewoon even bestellen.

Deel artikel

Meer handige tips

Vind hotels
via: Booking.com

Vind goedkope vliegtickets
via Booking.com, Cheaptickets

Boek tours & attracties
Via: GetYourGuide.nl, Viator

Vind goedkope vakanties
Via: VakantieDiscounter

Vind int. treintickets
via NSinternationaal.nl

Vind hostels
via Hostelworld

Boek een cruisereis
via Cruisereizen

Vind een huurauto
via verschillende aanbieders