Wijnbar Hemel & Aarde in Utrecht bevindt zich in het voormalige Polman’s Huis, dat nu ook onderdak biedt aan Hotel The Nox. Het Polman’s Huis is een historisch gebouw uit de 17e-eeuw dat ooit begon als Societiet De Vriendschap, maar tegenwoordig het indrukwekkende restaurant Hemel & Aarde onderkomen biedt. 

In 2023, tijdens een informele brainstormsessie met een paar glazen wijn, ontstond het idee om de extra ruimte naast het restaurant om te toveren tot een wijnbar. Wat begon als een simpel plan om wat dozen wijn neer te zetten, evolueerde in een jaar tijd naar een hippe, bijdehante wijnbar die het restaurant perfect aanvult.

Wijnbar Hemel & Aarde Utrecht - Hotspotjes.nl-8
Interieur Wijnbar Hemel & Aarde Utrecht - Hotspotjes.nl

Wijnkaart: van klassiek tot smaakvolle onbekende pareltjes

Net als het restaurant, volgt Wijnbar Hemel & Aarde een seizoensgebonden visie. Het sommeliersteam heeft zorgvuldig zowel klassieke wijnen als onbekende pareltjes uit verrassende wijnregio’s geselecteerd. Op de kaart vind je bekende druivensoorten naast unieke vondsten van kleinere wijnhuizen.

Elk glas biedt een pure en elegante wijnervaring, perfect om van te genieten of om nieuwe smaken te ontdekken. De wijnen wisselen mee met de seizoenen, net als de creatieve bites op het menu.

Wijn Wijnbar Hemel & Aarde Utrecht - Hotspotjes.nl-2
Menu Wijnbar Hemel & Aarde Utrecht - Hotspotjes.nl-2
Menu Wijnbar Hemel & Aarde Utrecht - Hotspotjes.nl-2

Menu Wijnbar Hemel & Aarde: culinaire gerechten met perfecte wijnen

Onder leiding van chef Rene van der Weijden worden gasten verrast met vernieuwende borrelhappen. Denk aan Korean Style zwezerik met een glaze van pepermiso, oesters met koffieponzu, en krokante boerenopleg – een traktatie die doet denken aan het kaaskorstje van een tosti. 

Menu Wijnbar Hemel & Aarde Utrecht - Hotspotjes.nl-2
Menu Wijnbar Hemel & Aarde Utrecht - Hotspotjes.nl-2

Naast deze snacks serveert de keuken ook kleine gerechten om te delen, zoals rode biet uit de klei met gerookte amandel en BBQ-prei met romesco. Elk gerecht is ontworpen om perfect te combineren met de wijnen op de kaart.

Bij Wijnbar Hemel & Aarde draait alles om genieten, ontdekken en verrassen. Of je nu komt voor bekende wijnen uit klassieke gebieden, of nieuwe pareltjes van kleinere boeren uit de meer onontdekte regio’s. Wijnbar Hemel & Aarde in Utrecht is dé plek om goede wijnen te ontdekken.

Wijnbar Hemel & Aarde
Keistraat 8, Utrecht
hemel-aarde.nl/wijnbar

Deel deze tips:

VIND DE LEUKSTE HOTSPOTS EN TIPS IN:

Mega handige linkjes

Boek je via onderstaande links dan support je ons zonder dat jij extra kosten maakt. Win-win! Bedankt ♥️

Vind hotels
via Booking.com

Vind goedkope vliegtickets
via Booking.com

Boek tours & excursies
via GetYourGuide.nl, Booking.com

Vind int. treintickets
via NSinternationaal.nl

Vind een huurauto
via verschillende aanbieders